Witam, wczoraj kupilem Zafire A i mam kilka pytan:
1 czy macie jakis pomysl na luszczaca sie folie czarna na bocznych slupkach od zewnatrz
2 drazek zmiany biegow jest troszke luzny, tzn nie wybija mocno na "luz" tylko tak jakby trzeba szukac biegow:)
no i na chwile obeca chyba tyle co udalo mi sie zauwazyc, jak cos znajde wiecej bede pisal pozdro
Zafira A, kilka pytań.
Moderator: Sebu$
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Kolego enrix, gratuluję zakupu, a odnośnie pytań - taka rada na wstępie naszej współpracy - zanim zechcesz coś napisać, zadać pytanie - użyj opcji Szukaj.
- w sprawie drążka zmiany biegów poczytaj tutaj: http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=1713 - sądzę, że znajdziesz odpowiedź na Twój problem
- odnośnie słupków - masz do wyboru: autolakiernia albo zakup odpowiedniej folii i samodzielne oklejenie tych słupków (w dziale Co dzisiaj zrobiłem znajdziesz kilka porad na ten temat)
- w sprawie drążka zmiany biegów poczytaj tutaj: http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=1713 - sądzę, że znajdziesz odpowiedź na Twój problem
- odnośnie słupków - masz do wyboru: autolakiernia albo zakup odpowiedniej folii i samodzielne oklejenie tych słupków (w dziale Co dzisiaj zrobiłem znajdziesz kilka porad na ten temat)
dzieki za linka przyda sie sorki za moje pytanie moglem uzyc opcji szukaj, sciagnalem juz manuala, ale mam jeszcze dwa pytanka
1 przednie i tylne swiatlo przecimglowe nie dziala ( bezpieczniki ok)
2 podswietlnie zegarow nie dziala, samego radia ( chyba ze ma sie nie palic ) i srodkowej kolumny tzn. przyciski od nawiewu masz jakis pomysl ?
1 przednie i tylne swiatlo przecimglowe nie dziala ( bezpieczniki ok)
2 podswietlnie zegarow nie dziala, samego radia ( chyba ze ma sie nie palic ) i srodkowej kolumny tzn. przyciski od nawiewu masz jakis pomysl ?
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
ad. 1. światła p/mgielne nie włączają się samodzielnie, musisz mieć włączone, np. światła mijania i dopiero w tym momencie możesz włączyć p/mgielne (tył, przód), jeśli mimo to się nie włączą sprawdź czy wogóle dochodzi do nich prąd;
ad 2. sprawdź czy nie masz skręconego pokrętła regulacji na włączniku świateł, w przyciskach nawiewu możesz mieć spaloną żarówkę (jest tam o ile się nie mylę jedna żaróweczka) - też na forum było na ten temat
ad 2. sprawdź czy nie masz skręconego pokrętła regulacji na włączniku świateł, w przyciskach nawiewu możesz mieć spaloną żarówkę (jest tam o ile się nie mylę jedna żaróweczka) - też na forum było na ten temat