FOTELE do Zafiry A 99 (pomoc)

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
lukiopo

FOTELE do Zafiry A 99 (pomoc)

#1 Post autor: lukiopo »

Witam,

Poszukuje dwóch przednich foteli(kierowca+pasażer) do zafiry A 99r. Znalazłem takie choć wydaje mi się że cena 950zł na dwa fotele jest dość duża jak myślicie warto ?? http://olx.pl/oferta/zafira-opc-2-0t-ta ... 9VNkh.html

Jak macie jakieś dobre oferty to chętnie je obejrzę. Bo mój fotel już po 400tys km stał się niewygodny.

Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam,

Awatar użytkownika
norris_85
Zafiromaniak
Imię: Łukasz
Auto: ZA OPC 290KM/428Nm
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z20LET
Kontakt:

#2 Post autor: norris_85 »

w przedstawionej przez Ciebie ofercie jest cały komplet a nie 2 fotele... ponadto cena 1200zł... ale do meritum - oferta dotyczy foteli z polifta (takich jest zdecydowanie mniej) dodatkowo są to fotele recaro z wersji OPC, zapewniają zdecydowanie lepsze trzymanie. to czy ktoś woli tapicerkę w pełni skórzaną czy tylko w połowie to już kwestia indywidualna ale... ja swojej pełnej skóry bym nie zamienił choćby ze wzgl na komfort utrzymania czystości... jednak myślę, że jeśli nie zależy ci na wypasach to spokojnie możesz poszukać zestawu ze zwykłej Zośki w pełnym materiale. poza tym jeśli szukasz tylko dwóch foteli to takie oferty też są i to zdecydowanie tańsze ;) problemem może się tylko okazać dobór koloru tapicerki.

lukiopo

#3 Post autor: lukiopo »

Wiem ze ogloszenie jest kapletu ale rozmawiałem z ogłoszeniodawcą i powiedział ze za 2 fotele 950zl i sie zastanawiam, czy warto. Zalezy mi na komforcie jazdy bo ostatnio często podrózuje, jednak chce 2 przednie by zzachować jako tako estetyke pojazdu .

Maćku
Zafiromaniak
Imię: Maciej
Auto: seria 3
Model: e46
Oznaczenie silnika: M47,M54

#4 Post autor: Maćku »

lukiopo, bierz komplet zachowasz estetykę we wnętrzu auta... a z mojej strony mogę polecić gościa rozmawiałem z osobą co kupiła od niego także recaro, a nawet je widziałem dobry komplet żaden szmelc!
Obrazek

Awatar użytkownika
norris_85
Zafiromaniak
Kontakt:

#5 Post autor: norris_85 »

cena za 2 fotele zaporowa dlatego ze ciężko później sprzedać pozostałe dwa rzędy, już lepiej tak jak Maćku napisał wziąć komplet

firek
Zafiromaniak
Imię: Mirek
Auto: Opel Zafira A 1,8 Elegance
Oznaczenie silnika: X18XE1
#6 Post autor: firek »

Sam zrobiłem taki swapik u siebie, ale mi udało się w ciut niższej cenie dorwać fotele wraz z boczkami i kierą :)
Mina zadowolonej żonki niezastapiona :):)

Skasowany użytkownik 16629

#7 Post autor: Skasowany użytkownik 16629 »

Cena za komplet bez boczków trochę wysoka, ale widać, że w dobrym stanie zestawik. Wymiana samych przednich to tylko na identyczne jak masz, bo będzie dziwnie wyglądać przód z opc, reszta zwykła. Możesz poszukać tak jak kolega Maćku, który kupił niedawno bardzo ładny komplet w niebieskim kolorze. Jeżeli chcesz tanio i wygodnie szukaj foteli z wersji Sport, posiadam takowe, materiałowe i wygodne, ale rzadko występują w Zafirach to jedno, a drugie, z reguły jeżeli znajdziesz to będą nadgryzione zębem czasu lub drogie np. TUTAJ lub TUTAJ

Poszukaj na allegro i sam zobaczysz ile tego jest, a zależy czy chcesz cały komplet, aby zachować kompozycję wnętrza czy tylko chcesz poprawić swoją wygodę, jeżeli tylko swoją to po co Ci dwa przednie, kup jeden wyjdzie jeszcze taniej i jeszcze dziwniej

Maćku
Zafiromaniak
Imię: Maciej
Auto: seria 3
Model: e46
Oznaczenie silnika: M47,M54

#8 Post autor: Maćku »

Z gosciem z Tuszyna dogada sie co do boczków nawet pomoze zapakować do zafiry.... tak tak caly komplet wchodzi do zośki...
Obrazek

lukiopo

#9 Post autor: lukiopo »

Dzieki Chłopaki ;) Stawiam na wygode :D lecz też na wygląd ;P i musze sie przespac z tematem. Kacza1982 dzieki za linki ;) fajna oferta ;) szczególnie te ciemniejsze.

misiekzoo

#10 Post autor: misiekzoo »

Kurcze jak by nie to że są inne wydatki zestaw super . Jeszcze jak by były boczki . Kto wie może w przyszłości sam na raki zapoluję :)

Awatar użytkownika
wamka18
Zafiromaniak
Imię: Piotr
Auto: Zafira 2.0T ST2 Astra G Bertone 1.8 16v
Kontakt:

#11 Post autor: wamka18 »

Dla porównania trochę drożej ale kierownica w zestawie podgrzewane i rzadziej spotykane bo z wstawkami czerwonymi
http://allegro.pl/opel-zafira-opc-fotel ... 34103.html

Awatar użytkownika
norris_85
Zafiromaniak
Kontakt:

#12 Post autor: norris_85 »

szkoda tylko, że tak mocno zmęczone :(

#13 Post autor: Skasowany użytkownik 16629 »

Łukaszu nie dziękuj, kliknij pomógł ;) a tak naprawdę, zestaw ciemniejszych bardzo ładny, przynajmniej na zdjęciach. Nie wiem ile sprzedający zaśpiewa za komplet tapicerki z boczkami (cena 500zł za fotele przednie). Jeżeli chodzi o link kolegi Piotra, czerwone faktycznie bardzo rzadko są sprzedawane, bo i czerwonych OPC jest bardzo mało, ale po zdjęciach widać, że fotele bardzo zmęczone, a jak widzę, że okna są folią zabezpieczone i woda leci po boczkach na złomowisku to obawiam się, że i tak tapicerka na boczkach długo nie wytrzyma...

ps. Jeżeli ktoś ceni sobie wygodę to zapłaci dobrze pieniądze za dobre siedziska, a zatem albo opc recaro albo sporty w dobrym stanie

olcik
Debiutant
Imię: Artur
Auto: OZA 1.8 INSI 2.0
Oznaczenie silnika: z18xe

#14 Post autor: olcik »

lukiopo, uwierz lub nie ale za 600zl bez problemu można sprzedać fotel kierowcy opc półskóre w ładnym stanie :>
zadzwoń, zapytaj a sądzę, że dogadamy się co do kompletu opc ;)

#15 Post autor: Skasowany użytkownik 16629 »

olcik pisze:lukiopo, uwierz lub nie ale za 600zl bez problemu można sprzedać fotel kierowcy opc półskóre w ładnym stanie :>
zadzwoń, zapytaj a sądzę, że dogadamy się co do kompletu opc ;)
Po "taniości"... nie powiem, my tu koledze proponujemy za 500zł dobry komplet, który o dziwo podoba się innym (stan i cena) a Ty za 600 fotel kierowcy? Rozumiem, że to opc bez zdjęć i tylko półskóra, a nie czerwono-czarna skóra, bardzo rzadko spotykana, ale bez przegięć

Przepraszam, poniosło mnie, ale zawiało handlarzem

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”