Popielniczka
Moderator: Sebu$
- GOTI
- Zafiromaniak
- Imię: Sebastian
- Auto: Insignia
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: A18XER
Przerabiałem to kilka razy
Sprawdź czy blokada w popielniczce nie została ułamana - ciężko mi to wytłumaczyć ale jedna z zębatek posiada blokade (otwarcia i zamknięcia).
Ogólnie mówiąc to ciężki temat, bo też kiedyś tak miałem ze sie nie domykała a z czasem wgl nie zamykała - jak to dokładnie naprawiłem to nie pamiętam, ale było troche z tym zabawy.
Musisz rozebrać popielniczke na części.. posprawdzać wszelkie połączenia i rozpocząć zabawe (z tego co pamiętam to w któryś z bocznych otworów musiałem wsadzić coś w rodzaju wpustu aby popielniczka sie blokowała...)
Pomógł bym fotkami ale niestety nie mam auta przy sobie
Sprawdź czy blokada w popielniczce nie została ułamana - ciężko mi to wytłumaczyć ale jedna z zębatek posiada blokade (otwarcia i zamknięcia).
Ogólnie mówiąc to ciężki temat, bo też kiedyś tak miałem ze sie nie domykała a z czasem wgl nie zamykała - jak to dokładnie naprawiłem to nie pamiętam, ale było troche z tym zabawy.
Musisz rozebrać popielniczke na części.. posprawdzać wszelkie połączenia i rozpocząć zabawe (z tego co pamiętam to w któryś z bocznych otworów musiałem wsadzić coś w rodzaju wpustu aby popielniczka sie blokowała...)
Pomógł bym fotkami ale niestety nie mam auta przy sobie
- Mat86radom
- Zafiromaniak
- Imię: Mateusz
- Auto: Mazda 5 2.0 Diesel 143KM/360nm
- Model: MZRCD
- Oznaczenie silnika: CITD
Fotka panela od tyłu. Na dole jedną srubke, później musisz lekko szarpnąć do dołu. Sam panel ma dwie śruby na dole.ufo01@wp.pl pisze:Witam z góry przepraszam jeżeli już był taki temat ale w żadnym.nie znalazłem info którego szukam albo nie zrozumiałem go
Chciałbym wyjąć panel nawiewu wraz z popielniczka poprzedni właściciel Zośki musiał to rozbierać nieudacznie bo połamane są zatrzaski od góry łączące z ramka radia i jest tam spory luz chciałbym ten panel wymienić. wiem że od spodu jest śrubka z prawej strony popielniczki no i na pewno coś jeszcze trzyma ten panel jak doczytałem to chyba za popielniczką jest jeszcze jedna śrubka . Ale jej nie widzę i nie potrafię wyjąć samej popielniczki o ile jest wyjmowana?
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2016, 22:38 przez Mat86radom, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mat86radom
- Zafiromaniak
- Imię: Mateusz
- Auto: Mazda 5 2.0 Diesel 143KM/360nm
- Model: MZRCD
- Oznaczenie silnika: CITD
Nie ma problemu. W dziale giełda mam ogłoszenie z dwoma panelami jakbyś był zainteresowany.ufo01@wp.pl pisze:super dziękuje ślicznie za pomoc wszystko jasne. Zamówie nowy panel bo moj oprocz wyłamanych zatrzasków troche podrapany i wymienie
pozdrawiam serdeczeni