pasy bezpieczeństwa
Moderator: Sebu$
- SD72
- Zafiromaniak
- Imię: Sylwek
- Auto: Zafira A 1.8 Elegance automatic
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Przemass pisze:Znalazłem coś takiego,ale nadal chyba czegoś brakuje żeby zapiąć ? i do czego to po lewej ?
[url=http://motoimage.pl/gky_uploads/2015/04/1430410502-780-x-436px-IMAG0780.jpg]Obrazek[/URL]
Tego nie wiem
Gdy stojący obok mnie nissanik zaczął cofać , delikatnie uderzył w tył zaparkowanej Zafcii , autem lekko zatrzęsło i oprócz tego ze środkowy pas na tylnej kanapie sie zaciął i nie moge zatankować do pełna gazu to poza tym nic sie nie stało, spisaliśmy oświadczenie . I teraz moje pytanie brzmi czy delikatne pukniecie mogło spowodować zablokowanie sie pasa ?
Ostatnio zmieniony 27 paź 2015, 15:40 przez glonik21, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam
Potrzebuję wymienić pas bezpieczeństwa na tylnej kanapie środkowy. Kupiłam auto bez pasa ale chce go zamontować. Tylko pytanie jak można się dostać do tego pasa - jak można dostać się do środka oparcia, mąż próbował je rozebrać ale nie chce zniszczyć nic. Udało się nam tylko zdjąć tylną pokrywę fotela , ale montowanie pasa jest w górnej części poszycia tapicerki jak się tam dostać.
Mam chwilowo pas biodrowy, ale wolę 3 punktowy.
Bardzo proszę o poradę lub zdjęcia .
Wielkie dzięki.
Kasia
Potrzebuję wymienić pas bezpieczeństwa na tylnej kanapie środkowy. Kupiłam auto bez pasa ale chce go zamontować. Tylko pytanie jak można się dostać do tego pasa - jak można dostać się do środka oparcia, mąż próbował je rozebrać ale nie chce zniszczyć nic. Udało się nam tylko zdjąć tylną pokrywę fotela , ale montowanie pasa jest w górnej części poszycia tapicerki jak się tam dostać.
Mam chwilowo pas biodrowy, ale wolę 3 punktowy.
Bardzo proszę o poradę lub zdjęcia .
Wielkie dzięki.
Kasia
- Rybka
- Zafiromaniak
- Imię: ROBERT
- Auto: ZAFIRA B
- Model: CDTI
- Oznaczenie silnika: Z19DTL
Boczek ten jest na zatrzaskach, 2 u góry i jeden na dole.
U siebie demontowałem go w taki sposób że złapałem od góry i z wyczuciem podciągłem do siebie.
Dolny boczek kiedyś demontowałem, też od góry z wyczuciem się ciągnie.
Boczek ten jest na zatrzaskach, 2 u góry i jeden na dole.
U siebie demontowałem go w taki sposób że złapałem od góry i z wyczuciem podciągłem do siebie.
Dolny boczek kiedyś demontowałem, też od góry z wyczuciem się ciągnie.
- dikeys
- Przeglądacz
- Imię: Daniel
- Auto: Zafira A 2.0 T OPC
- Oznaczenie silnika: Z20LET
Mam pytanko,mianowicie złożyłem tylną kanapę i zonk...nie mogę jej rozłożyć. Prawdopodobnie zablokował się pas w jednym z siedzeń. Muszę rozbierać tapicerkę czy jest jakiś myk żeby to odblokować???
- dikeys
- Przeglądacz
- Imię: Daniel
- Auto: Zafira A 2.0 T OPC
- Oznaczenie silnika: Z20LET
Dobra, z innej beczki. Musiałem niestety obciąć pas, po odchyleniu góry okazało się że popękały plastiki więc pas do wymiany. Teraz pytanie czy ktoś już to przerabiał bo już przy próbie odkręcenia jednej śruby tej z góry są problemy klucz pękł. Jeśli ktoś coś to bardzo dziękuję...
-
- Imię: Marcin
- Auto: Opel Zafira A 1.8
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Cześć wszystkim, jestem ponad 600 km od domu i zaciął mi się pas kierowcy. Wysunął się na max i nie blokuje ani nie zwija... Pytanie czy szukać całego mechanizmu czy jest to przypadłość tego modelu? Druga kwestia. Jak zdjąć osłonę aby dobrać się do mechanizmu i nic nie pourywać. Z góry dziękuję za pomoc;)
-
- Imię: Piotr
- Auto: Opel Zafira B 1.8 Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Przepraszam jeśli odkopuje temat ale dotyczy mojego problemu. Mianowicie zaciął mi się pas środkowy w tylnej kanapie. Nie można go było rozwinąć, a gdy złożyłem częściowo kanapę aby go poluzować to zwinął się ale nie mogłem go rozwinąć i rozłożyć oparcia. Pozostało przeciąć pas. Pytanie i prośba o pomoc w znalezieniu sklepu/allegro/otomoto itp. gdzie mogę kupić taki pas. Szukam od kilku dni ale nie mogę niczego znaleźć.
Opel Zafira b
Przepraszam jeśli odkopuje temat ale dotyczy mojego problemu. Mianowicie zaciął mi się pas środkowy w tylnej kanapie. Nie można go było rozwinąć, a gdy złożyłem częściowo kanapę aby go poluzować to zwinął się ale nie mogłem go rozwinąć i rozłożyć oparcia. Pozostało przeciąć pas. Pytanie i prośba o pomoc w znalezieniu sklepu/allegro/otomoto itp. gdzie mogę kupić taki pas. Szukam od kilku dni ale nie mogę niczego znaleźć.
Opel Zafira b