Witam
Mam pytanie odnośnie szablonu do wykonania podcięcia tylnego zderzaka pod hak. Po zakupie mojej Zafirki okazało się, że hak jest zamontowany, odkręcona była tylko kula. Teraz chciałbym złożyć to do kupy i korzystać z tego dobrodziejstwa, ale okazało się, że jeden z poprzednich właścicieli wymieniał zderzak i dał taki bez podcięcia. Posiadam stosowną zaślepkę, aby zasłonić podcięcie w przypadku nie używania haka (najwidoczniej została z oryginalnego zderzaka). Czy posiada ktoś jakąś wiedzę na temat papierowego szablonu, który przykłada się do zderzaka i wtedy można ładnie to wyciąć, czy raczej robić to na własną rękę?
Dziękuję za wszelką pomoc
[ZA] Szablon podcięcia tylnego zderzaka pod hak
Moderator: Sebu$
- bloomkvist
- Świeżak
- Imię: Jacek
- Auto: Opel Zafira A 1.8 Elegance
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
- Świeżak
No niestety nie za bardzo Nie ma tam nic odnośnie podcięcia zderzaka. Całą instalację elektryczną mam podłączoną, tak już było w momencie kupna auta. Ale żeby założyć kulę, muszę wycięcie w zderzaku zrobić. W sumie samą kulę może dałoby się założyć po delikatnym odchyleniu zderzaka, ale dojścia do gniazda bez wycięcia to już w ogóle nie ma
- Mariusz
- Zafiromaniak
- Imię: Mariusz
- Auto: ZB OPC Line
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
To może przełóż gniazdo trochę niżej i będzie git.bloomkvist pisze: ↑14 kwie 2018, 18:20 W sumie samą kulę może dałoby się założyć po delikatnym odchyleniu zderzaka, ale dojścia do gniazda bez wycięcia to już w ogóle nie ma
- bloomkvist
- Świeżak
A więc tak, po kupnie samochodu miałem zamontowany hak, ale kula nie była zamontowana, leżała w bagażniku. Poza nią dostałem również zaślepkę do zderzaka. Ale okazało się, że zderzak nie ma odpowiedniego wycięcia.
W dniu dzisiejszym, po zdjęciu zderzaka, okazało się, że od wewnętrznej strony jest zaznaczone jak go wyciąć, aby zaślepka pasowała Wyciąłem "nadmiar" zderzaka i voila
A więc tak, po kupnie samochodu miałem zamontowany hak, ale kula nie była zamontowana, leżała w bagażniku. Poza nią dostałem również zaślepkę do zderzaka. Ale okazało się, że zderzak nie ma odpowiedniego wycięcia.
W dniu dzisiejszym, po zdjęciu zderzaka, okazało się, że od wewnętrznej strony jest zaznaczone jak go wyciąć, aby zaślepka pasowała Wyciąłem "nadmiar" zderzaka i voila
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2018, 18:00 przez bloomkvist, łącznie zmieniany 7 razy.