Uszczelki drzwi przednich ZA

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Puzon

Uszczelki drzwi przednich ZA

#1 Post autor: Puzon »

Mam problem z uszczelkami w przodzie drzwi Lewa i Prawa strona, jadę z prędkością 100km i wieję tymi drzwiami jak byk, jak jadę z kolegą to musimy głośno rozmawiać. czy te uszczelki trzeba wymienić czy jak? gdzie takie uszczelki drzwi kupię? Pozdrawiam.

olo018

#2 Post autor: olo018 »

Może najpierw spróbuj popsikać je silikonem w spraju,dość obficie i najlepiej zostawić otwarte drzwi na kilka godzin w ciepłym pomieszczeniu,może odzyskają swoją elastyczność,jeśli są bez ubytków i nie postrzępione,potem tylko zostaje wymiana,szrot i szukanie w dobrym stanie,lub serwis ale na pewno tanio nie będzie.

A czy masz dobrze wyregulowane zamki w drzwiach tzn nie odstają ci drzwi,albo którejś uszczelki brakuje?.

Puzon

#3 Post autor: Puzon »

Zamki są dobrze, żadne drzwi nie od stają,co jedyne jak zamykam drzwi to muszę nimi trzasnąć trochę mocno a od bagażnika jeszcze mocniej muszę trzaskać.

Freshh

#4 Post autor: Freshh »

Ale po co trzaskasz? Żeby się w ogóle zamknęły czy żeby nie wiało? Skoro musisz trzaskać to tak jak olo018 się domyśla ja tez myślę że masz zamki popsute. Sprawdź dobrze czy nie odstaje. Coś tam przeszkadza i uniemożliwia dobre zamknięcie.

Woytas

#5 Post autor: Woytas »

też uważam, że to kwestia regulacji zamka....polecam odwiedzić kowala...za bootle poustawia jak trzeba

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”