Popielniczka

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
GOTI
Zafiromaniak
Imię: Sebastian
Auto: Insignia
Model: ZA
Oznaczenie silnika: A18XER

#16 Post autor: GOTI »

Przerabiałem to kilka razy :)

Sprawdź czy blokada w popielniczce nie została ułamana - ciężko mi to wytłumaczyć ale jedna z zębatek posiada blokade (otwarcia i zamknięcia).

Ogólnie mówiąc to ciężki temat, bo też kiedyś tak miałem ze sie nie domykała a z czasem wgl nie zamykała - jak to dokładnie naprawiłem to nie pamiętam, ale było troche z tym zabawy.
Musisz rozebrać popielniczke na części.. posprawdzać wszelkie połączenia i rozpocząć zabawe (z tego co pamiętam to w któryś z bocznych otworów musiałem wsadzić coś w rodzaju wpustu aby popielniczka sie blokowała...) ;)

Pomógł bym fotkami ale niestety nie mam auta przy sobie :)
Obrazek

heki77

#17 Post autor: heki77 »

Dzięki
Co do tego"wpustu" lata mi gdzieś po dywanikach taka mala blaszka...o to chodzi?? A w popielniczce jest dziura jak do żarówki...czyżby to to??

Awatar użytkownika
GOTI
Zafiromaniak
Imię: Sebastian
Auto: Insignia
Model: ZA
Oznaczenie silnika: A18XER

#18 Post autor: GOTI »

W popielniczce jest blaszka (nie pamiętam jakie ma zadanie - jest chyba czymś w rodzaju prowadnicy) ale tak sama z siebie by nie wypadła a tym bardziej na dywanik :)

Blokada o której wspomniałem jest po drugiej stronie "dziury na żarówke"
Obrazek

heki77

#19 Post autor: heki77 »

Podziękował. 😃😃

Awatar użytkownika
Mat86radom
Zafiromaniak
Imię: Mateusz
Auto: Mazda 5 2.0 Diesel 143KM/360nm
Model: MZRCD
Oznaczenie silnika: CITD

#20 Post autor: Mat86radom »

ufo01@wp.pl pisze:Witam z góry przepraszam jeżeli już był taki temat ale w żadnym.nie znalazłem info którego szukam albo nie zrozumiałem go

Chciałbym wyjąć panel nawiewu wraz z popielniczka poprzedni właściciel Zośki musiał to rozbierać nieudacznie bo połamane są zatrzaski od góry łączące z ramka radia i jest tam spory luz chciałbym ten panel wymienić. wiem że od spodu jest śrubka z prawej strony popielniczki no i na pewno coś jeszcze trzyma ten panel jak doczytałem to chyba za popielniczką jest jeszcze jedna śrubka . Ale jej nie widzę i nie potrafię wyjąć samej popielniczki o ile jest wyjmowana?
Obrazek Fotka panela od tyłu. Na dole jedną srubke, później musisz lekko szarpnąć do dołu. Sam panel ma dwie śruby na dole. Obrazek
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2016, 22:38 przez Mat86radom, łącznie zmieniany 1 raz.

ufo01@wp.pl

#21 Post autor: ufo01@wp.pl »

super dziękuje ślicznie za pomoc wszystko jasne. Zamówie nowy panel bo moj oprocz wyłamanych zatrzasków troche podrapany i wymienie

pozdrawiam serdeczeni

Awatar użytkownika
Mat86radom
Zafiromaniak
Imię: Mateusz
Auto: Mazda 5 2.0 Diesel 143KM/360nm
Model: MZRCD
Oznaczenie silnika: CITD

#22 Post autor: Mat86radom »

ufo01@wp.pl pisze:super dziękuje ślicznie za pomoc wszystko jasne. Zamówie nowy panel bo moj oprocz wyłamanych zatrzasków troche podrapany i wymienie

pozdrawiam serdeczeni
Nie ma problemu. W dziale giełda mam ogłoszenie z dwoma panelami jakbyś był zainteresowany.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”