Jak macie zamontowane chlapacze

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
sQcha

#16 Post autor: sQcha »

Giftek pisze:Dzięki. Już zamawiam, zwłaszcza że cena na allegro nie jest jakaś wygórowana
Oryginały kosztują ok. 100 pln z przesyłką, ale na prawdę warto. Jakość i dopasowanie są super.

Awatar użytkownika
dzarko
Mieszkaniec
Imię: Jarek
Auto: Opel
Model: ZafiraA
Oznaczenie silnika: Z16XE

#17 Post autor: dzarko »

sQcha pisze:Ja zamontowałem na kołki, ale nie oplowskie z gładkim klinem, tylko takie z fałdowanym klinem. Kupiłem rozmiar większe od oryginalnych i wbiłem kliny młotkiem, jak na razie jest OK.
Możesz coś dokładniej podać? Gdzie kupowałeś? Jaka firma?
Błękitna Zocha z Białołęki
Obrazek

sQcha

#18 Post autor: sQcha »

Ja kupiłem coś w TYM stylu, tylko moje nie miały główki, ale również mają nacięcie do wykręcania. Wkręcić się nie dawały, dlatego kliny wbijałem młotkiem

Awatar użytkownika
dzarko
Mieszkaniec

#19 Post autor: dzarko »

No i widzisz. Napisałeś "wbijałem" i mnie olśniło, że ja tych oplowskich nie wbijałem tylko wsunąłem. No i już jest lepiej, bo wbiłem.
Obrazek

krzysiek82

#20 Post autor: krzysiek82 »

[quote="opelmen"]Osobiście zakładałem (i uważam, że warto) chlapacze na przód, aby uchronić nieco lakier na drzwiach i progach.

a istnieją może takie nakładki progowe jak w astrze G? U mnie problem piaskowania progu i części błotnika dzięki temu nie istnieje. Jeśli tak to czy są fabryczne miejsca montażowe?

moherowedziecie

#21 Post autor: moherowedziecie »

koledzy macie moze fotki takich chlapaczy?

Awatar użytkownika
BajBus
Zafiromaniak
Model:
Kontakt:

#22 Post autor: BajBus »

tutaj masz na aucie sQchy
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)

Awatar użytkownika
dzarko
Mieszkaniec

#23 Post autor: dzarko »

Obrazek

Awatar użytkownika
Dziadek13
Zafiromaniak
Imię: Jorg
Auto: VW Turan była zafira DTL
Model: Turan
Oznaczenie silnika: AVQ
#24 Post autor: Dziadek13 »

A podkleiłeś foliją bezbarwną miejsce pod chlapaczami od strony lakieru ? bo tam podczas pracy tych chlapaczy będzie obcierać lakier i ruda na ciebie zerkać będzie szczególnie z przednich chlapaczy.

Awatar użytkownika
dzarko
Mieszkaniec

#25 Post autor: dzarko »

Nic nie oklejałem, bo szczerze mówiąc zakładałem już w zimie i nawet taśma dwustronna będąca w zestawie się nie chciała trzymać. Postaram się w lato coś pomyśleć. Dzięki za sugestię.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dziadek13
Zafiromaniak
Imię: Jorg
Auto: VW Turan była zafira DTL
Model: Turan
Oznaczenie silnika: AVQ
#26 Post autor: Dziadek13 »

W sklepie z foljami cały arkusz 70x100 cm 2.50zł staraj sie tą grubszą kupić lub cienką ale podwójnie klej tak żeby 2mm wystawała z pod chlapacza żaden piasek nie groźny.

cris559

#27 Post autor: cris559 »

Ja osobiście również mogę polecić te oryginalne chlapacze . Długo się wahałem czy je kupić bo cena w porównaniu do "uniwersalnych" jest gigantyczna ale teraz z czystym sumieniem mogę je śmiało polecić. ;)

pozdrawiam :piwo:

kobra

#28 Post autor: kobra »

cris559 pisze:Ja osobiście również mogę polecić te oryginalne chlapacze . Długo się wahałem czy je kupić bo cena w porównaniu do "uniwersalnych" jest gigantyczna ale teraz z czystym sumieniem mogę je śmiało polecić. ;)

pozdrawiam :piwo:
zgadza się też polecam tylko oryginalne chlapacze :mrgreen:

LoKi

#29 Post autor: LoKi »

ja kupilem swoje 4 chalapcze za 35zl na allegro kazdego przykrecilem 6x wkrętem do nadkola i 3ma super i tak samo wygląda :)

zymek

#30 Post autor: zymek »

Witam
Ja też po zakupie miałem zakładać zwykłe ale mi odradzili ponieważ straszyli mnie ze po przykręceniu nieorginalnych do progów może dostawać się woda i będzie rdza :P. Założone mam orginalne i moge powiedziać że to był dobry wybór, troche kosztowały, ale cóż.
pozdr

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”