tapicerka tylnych drzwi
Moderator: Sebu$
Witam
w jaki sposób zdjąć tapicerkę tylnych drzwi w zafirze 1.8 16V. W załączniku (fotka) przedstawiam drzwi tylne oraz to co udało mi się znaleźć tj. śruby oznaczone czerwoną obwódką.
Oprócz tego są trzy śruby pod spodem.
Jaki jest patent na zdjęcie tej tapicerki muszę dostać się do siłownika centralnego zamka.
Dzięki
w jaki sposób zdjąć tapicerkę tylnych drzwi w zafirze 1.8 16V. W załączniku (fotka) przedstawiam drzwi tylne oraz to co udało mi się znaleźć tj. śruby oznaczone czerwoną obwódką.
Oprócz tego są trzy śruby pod spodem.
Jaki jest patent na zdjęcie tej tapicerki muszę dostać się do siłownika centralnego zamka.
Dzięki
Ostatnio zmieniony 27 cze 2016, 15:25 przez koragreg, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Odpowiedź na pierwszej stronie: http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... sc&start=0
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Witam
znalazłem ten opis wcześniej jest solidny ma tylko małą wadę, są tam opisy zdjęć których nie ma lub nie można ich otworzyć
znalazłem ten opis wcześniej jest solidny ma tylko małą wadę, są tam opisy zdjęć których nie ma lub nie można ich otworzyć
- tomzam
- Mieszkaniec
- Imię: Tomek
- Auto: Opel
- Model: ZafiraA
- Oznaczenie silnika: DTH
na dnie rączki jest śrubka, po której odkręceniu wyciągasz rączkę do góry (jest jeszcze na zatrzaskach więc trzeba pomanipulować) i pod nią jest śruba właściwa trzymająca boczekkoragreg pisze:dzięki za szybką odpowiedź mam jeszcze jedno pytanie,
odchyliłem tapicerkę i na wysokości uchwytu (na załączniku zielona obwódka) jest również mocowanie ale nie wiem czy jest tam schowana śruba czy zaczep
Proszę o informację.
- Adam88
- Bywalec
- Imię: Adam
- Auto: Opel Zafira 1.6 Pb/LPG
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z16XE
Podbijam temat jak wyjąć ten plastik, bo próbuje na różne sposoby i nic, ciągne do góry na boki i nic, w wszystkich opisach jest tylko napisane wyjąć, ale to ustrojstwo niechce się ruszyć, prędzej całe drzwi chyba wyrwę. Jest na to jakiś patent??
Ostatnio zmieniony 17 mar 2019, 21:45 przez Adam88, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dziadek13
- Zafiromaniak
- Imię: Jorg
- Auto: VW Turan była zafira DTL
- Model: Turan
- Oznaczenie silnika: AVQ
Ma iść do góry właśnie przy szybie u góry jest wypust na który wchodzą takie stalowe blaszki z ząbkami które są mocno zaciśnięte.
Coś takiego i trza się postarać co by nie uszkodzić tapicerki ale ciężko to schodzi.
Coś takiego i trza się postarać co by nie uszkodzić tapicerki ale ciężko to schodzi.
- Adam88
- Bywalec
- Imię: Adam
- Auto: Opel Zafira 1.6 Pb/LPG
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z16XE
To wiemy, pytanie było o demontaż kieszeni, ale już opanowałem sytuację, i napisałem mały poradnik może pomoże potomnym, bo z tą kieszenią jest największy problem
viewtopic.php?f=106&t=29522.
viewtopic.php?f=106&t=29522.