Uszczelka - listwa pod szybą przednią
Moderator: Sebu$
Od nie wiem czego strasznie spaprała mi się uszczelka przedniej szyby na całej szerokości u dołu. Podcieka mi tam woda teraz z szyby. Czy można takie coś kupić i samemu zmienić czy wizyta u blacharza konieczna?
Hubert
Hubert
Jeden element ma formę rynienki zakładanej (wciskanej) na rant szyby. Drugi to szeroka listwa (którą widać bezpośrednio pod szybą) wciskana na ten poprzedni element.
W ASO sprzedali mi tą szeroką listwę twierdząc, że nic innego opel nie wymyslił, tylko że ja w żaden sposób nie mogłem tego zamontować. Dopiero w niezaleznym sklepie opla powiedzieli, że te z niemiec miały dodatkową listwę.
W ASO sprzedali mi tą szeroką listwę twierdząc, że nic innego opel nie wymyslił, tylko że ja w żaden sposób nie mogłem tego zamontować. Dopiero w niezaleznym sklepie opla powiedzieli, że te z niemiec miały dodatkową listwę.
witam. ja równierz mam problem z tą uszczelką. przy zakupie auta spostrzegłem ze wisi bezwładnie a szpary wypelnione były "mułem". teraz ją wyczysciłem i chce załoazyc ale zastanawiam jakiego sposobu uzyć ( czymś przykleić czy wepchnąć korek) ?????
a najwazniejsze pytanie to czy w Zafirze A ta uszczelka przy podszybiu spełnia funkcję maskownicy czy faktycznie uszczelki????
a najwazniejsze pytanie to czy w Zafirze A ta uszczelka przy podszybiu spełnia funkcję maskownicy czy faktycznie uszczelki????
- Kacperuch
- Zafiromaniak
- Imię: Kacper
- Auto: Skoda
- Model: Octavia2
- Oznaczenie silnika: 19BKC
Mam nadzieje, że w dobrym wątku poruszam temat. Mianowicie ów uszczelka załączona na obrazku- jak dobrze wiemy z czasem każdemu z nas ona oddzieli się od szyby. Macie jakieś patenty żeby to przylegało do szyby i nie zaciekała tam woda? Na razie jedyne co przychodzi na myśl to podklejenie tego na sylikon, ale to chyba mało trwałe może być. Jakieś pomysły, patenty?
- GOTI
- Zafiromaniak
- Imię: Sebastian
- Auto: Insignia
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: A18XER
Jeżeli masz gdzieś znajomy warsztat blacharski czy tam blacharsko - lakierniczy lub po prostu taki w którym montują/wymieniają szyby to poproś aby ci to podkleili na klej do szyb - będzie się w 100% trzymało a i woda nie będzie cieknąć do środkaKacperuch pisze:Mam nadzieje, że w dobrym wątku poruszam temat. Mianowicie ów uszczelka załączona na obrazku- jak dobrze wiemy z czasem każdemu z nas ona oddzieli się od szyby. Macie jakieś patenty żeby to przylegało do szyby i nie zaciekała tam woda? Na razie jedyne co przychodzi na myśl to podklejenie tego na sylikon, ale to chyba mało trwałe może być. Jakieś pomysły, patenty?