I mnie dopadł problem spinek - więc generalnie u mnie wygląda to tak (polift z 2005 roku):
Listwa na błotniku przednim - same plastikowe uchwyty z osadzonymi w środku metalowymi wkrętami - to przykręca się do błotnika od strony nadkola
Listwa drzwi przód - od strony zawiasów - na drzwiach pad z taśmą dwustronną do listwy, potem 5 plastikowych uchwytów na wcisk w drzwi (w drzwiach gumowe kapturki na nie) oraz od strony zamka - plastik ze śrubą, którą mocują się nakrętką dostepną pod zamkiem po zdjęciu zaślepki.
Listwa drzwi tył - jw., z tą różnicą, że ostatni uchwyt (bliżej zamka) jest innego kształtu.
Listwa na błotniku tylnym - 3 śruby od strony nadkola, 2 uchwyty plastikowe - i tutaj niespodzianka - inne niż w listwach drzwi!!!
ASO mi nie pomogło - program wyszukuje tylko jeden typ spinki plastikowej do listwy (a wiem że są 3) oraz same metalowe wkręty do listew - bez plastiku w którym są zatopione. Przemiło Znajomy z ASO podpowiedział, że być może reszta pozycji jest dostępna z całą listwą....
Ktoś coś pomoże jakimiś namiarami na Alledrogo lub ASO, jakieś numery katalogowe??
Listwy zewnętrze - jak są mocowane
Moderator: Sebu$
- RazielBart
- Przeglądacz
- Imię: Bartosz
- Auto: Opel Zafira A 2.0 OPC Turbo
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
Pytanie za 100 pkt. Mam listwy pod kolor karoserii...
Kilka dni temu malowaną miałem klapę bagażnika bo ruda w kilku miejscach pokazała się. Ściągając listwę z klapy bagażnika odkryłem że była zamontowana chyba przez jakiegoś druciarza, bo na czarny sylikon a na listwie nie ma w ogóle tej "szyny" gdzie wsuwa sie spinki. Pytanie czy tak wygląda original???
(? chyba nie)
Kilka dni temu malowaną miałem klapę bagażnika bo ruda w kilku miejscach pokazała się. Ściągając listwę z klapy bagażnika odkryłem że była zamontowana chyba przez jakiegoś druciarza, bo na czarny sylikon a na listwie nie ma w ogóle tej "szyny" gdzie wsuwa sie spinki. Pytanie czy tak wygląda original???
(? chyba nie)