Listwy zewnętrze - jak są mocowane

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Janus
Zafiromaniak
Imię: Janusz
Auto: Zafira
Model: A
Oznaczenie silnika: Y20DTH
#31 Post autor: Janus »

I mnie dopadł problem spinek - więc generalnie u mnie wygląda to tak (polift z 2005 roku):

Listwa na błotniku przednim - same plastikowe uchwyty z osadzonymi w środku metalowymi wkrętami - to przykręca się do błotnika od strony nadkola

Listwa drzwi przód - od strony zawiasów - na drzwiach pad z taśmą dwustronną do listwy, potem 5 plastikowych uchwytów na wcisk w drzwi (w drzwiach gumowe kapturki na nie) oraz od strony zamka - plastik ze śrubą, którą mocują się nakrętką dostepną pod zamkiem po zdjęciu zaślepki.

Listwa drzwi tył - jw., z tą różnicą, że ostatni uchwyt (bliżej zamka) jest innego kształtu.

Listwa na błotniku tylnym - 3 śruby od strony nadkola, 2 uchwyty plastikowe - i tutaj niespodzianka - inne niż w listwach drzwi!!!

ASO mi nie pomogło - program wyszukuje tylko jeden typ spinki plastikowej do listwy (a wiem że są 3) oraz same metalowe wkręty do listew - bez plastiku w którym są zatopione. Przemiło Znajomy z ASO podpowiedział, że być może reszta pozycji jest dostępna z całą listwą....

Ktoś coś pomoże jakimiś namiarami na Alledrogo lub ASO, jakieś numery katalogowe??
Janusz

Awatar użytkownika
RazielBart
Przeglądacz
Imię: Bartosz
Auto: Opel Zafira A 2.0 OPC Turbo
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z20LET
#32 Post autor: RazielBart »

Pytanie za 100 pkt. Mam listwy pod kolor karoserii...
Kilka dni temu malowaną miałem klapę bagażnika bo ruda w kilku miejscach pokazała się. Ściągając listwę z klapy bagażnika odkryłem że była zamontowana chyba przez jakiegoś druciarza, bo na czarny sylikon a na listwie nie ma w ogóle tej "szyny" gdzie wsuwa sie spinki. Pytanie czy tak wygląda original???
(? chyba nie)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”