Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
No właśnie z tyłu jest totalna prostota dlatego dziwi mnie ten "wykrój" dywaników.
Niby firma (Petex wyrabia dobre produkty) a tu taka klapa - chyba..
Może te wycięcia mają swoje zastosowanie choć wątpie w to
A zwykłe tanie jak o takie za 40 zł? bo mi się wymyśliło, że w zimę za mocno nie będę korzystał z 3-go rzędu więc na tył mi nie są potrzebne. Wystarczy dla mnie i krasnali na drugi rząd.
Mam takie, i są bardzo płyciutkie. Jak dużo śniegu będzie to po roztopieniu może się przelewać. Zarządzam zawsze porządne trzepanie butów, a jako kierowca mam inny, głębszy dywanik u siebie - bo najczęściej jeżdżę.
Ja potwierdzam odnośnie petexów. Pasują idealnie ale fakt ponad stówkę musiałem wyrzucić za 6 sztuk. Jeśli komuś nie żal 100 to warto bo pasują pięknie
Idąc za radą kolegów również zakupiłem ostatnio dywaniki gumowe petex'a.
Ogólnie spasowanie ok, guma jest miekka. Moje stare to oryginały GM welurowe - mocno już styrane przez czas (ok 60kkm). Od początku jak je mam były jakby za małe, szczególnie ten od kierowcy.
Mam jednak pytanie z innej beczki - wkładając petexy widziałem że mają dziury montażowe na stopery mocujące.
Możecie mi podpowiedzieć jakie te kołki trzeba kupić do Zafiry A?
Znalazłem coś takiego:
[hide] [/hide]
O takie chodzi? Bo na allegro są jeszcze inne, klasyczne wkręty z wystającymi okrągłymi główkami.
Zafirę kupiłem bez dywaników. Od razu kupiłem oryginalne welurowe oplowskie. Rzeczywiście ten kierowcy jakby trochę maławy ale przez pięć lat użytkowania dywaniki po odkurzaniu wyglądają jak nowe.
Przy kupnie gumowych zawsze patrzę, aby były głębokie, nie patrzyłem nigdy na firmę. Nie narzekam mimo tego.
Mam pytanie do właścicieli ZA którzy posiadają dywaniki welurowe do 3 rzędu. Byłby ktoś chętny aby zrobić mi papierowy wykrój? Wszelkie uzgodnienia bardzo chętnie na PRV
Ostatnio zmieniony 07 sie 2015, 14:39 przez Wojtek7090, łącznie zmieniany 1 raz.