Roleta bagaznika
Moderator: Sebu$
-
- Przeglądacz
- Imię: Mateusz
- Auto: Kia
- Model: Sportage
- Oznaczenie silnika: CRDI
Nieco odgrzeję temat, dziś zakupiłem roletę do mojej zafiry bo nie miałem i mam pytanie odnośnie przeszkadzających pasów 3 rzędu przy rozwijaniu i zwijaniu rolety jest na to jakiś myk?? Coś może się robi z pasami żeby je chować czy jak to wygląda?? Muszę pasy rękami odsuwać żeby roleta przeszła. Jako sama roleta pasuje i na szerokość i na długość. Na fotkach widziałem że te pasy jakoś tak do tych plastików przylegają tam są jakieś rzepy??
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Ja mam Mateusz u siebie specjalne uchwyty (haczyki, odciągi) przez które zaczepiam oba pasy i mi one nie odstają więc swobodnie operuję roletą.
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Nie bardzo mam jak teraz wyjść z domu żeby zrobić zdjęcie środka. Jeśli nie znajdziesz u siebie tych haczyków to jutro lub w poniedziałek zrobię zdjęcie i wstawię do tematu jak to u mnie wygląda.
Mam identyczną sytuację, brak prawego zaczepu. Ja rozwiązałem tymczasowo problem w ten sposób, że pas unieruchomiłem za pomocą plastykowej opaski zaciskowej zaciskając nia pas na wysokości brakującego zaczepu. Opaska jest w kolorze czarnym tak, że nie rzuca się w oczy. Zaciśnięta jest na tyle dużym luzem, że jeżeli zdarzy sie sporadycznie wykorzystywać ostatni rząd foteli to pas bez problemu przesuwa się pod tą opaską.matis991 pisze:Dobra znalazłem to tylko że z jednej strony tego nie mam i muszę to dokupić ciekawe jak się to zwie. To ta zaślepka wkoło pasa jest jakby wydłużona i się za to ten pas wkłada
Więcej szczegółów znajdziesz tu
- GOTI
- Zafiromaniak
- Imię: Sebastian
- Auto: Insignia
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: A18XER
Skontaktuj sie z użytkownikiem: http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=15410Drwal pisze:Chętnie zamienię dłuższą roletę bagażnika na krótszą
Piszę tutaj ponieważ mój poprzedni temat został zamkniety i przesunięty
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... ht=#219099
Otóż chciałbym się dowiedzieć czy roleta dedykowana do modeli 2003-2005 będzie pasowała do modelu z końcówki 2001r? Podobno są one róznej długości i jaka jest róznica?
Znalazłem ją na allegro ale niestety nie mam kontaktu ze sprzedajacym bo jest na urlopie ale napisał ze jest z roku 2004 ale do Zafiry A przed liftem
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... ht=#219099
Otóż chciałbym się dowiedzieć czy roleta dedykowana do modeli 2003-2005 będzie pasowała do modelu z końcówki 2001r? Podobno są one róznej długości i jaka jest róznica?
Znalazłem ją na allegro ale niestety nie mam kontaktu ze sprzedajacym bo jest na urlopie ale napisał ze jest z roku 2004 ale do Zafiry A przed liftem
Ostatnio zmieniony 18 sie 2014, 21:06 przez SeDay, łącznie zmieniany 1 raz.
witam
poniewaz mam ten sam problem co wiekszosc z nas, czyli ze rolata mi sie nie zwija to postanowilem ja sobie naprawic.... rozwiercilem te nity i ze srodka wyleciala mi sprezyna... sam nie wiem dokladnie jak ona powinna byc zamontowana i ile ich powinno tam byc, ale ja znalazlem tylko jedna, zwykla sprezyne + wyleciala mi taka plastikowa czesc... zlozylem to wszystko do kupy, zwinalem rolete i zanitowalem ale.... nie dziala... pytanie: czy tam powinno byc wiecej sprezyn, czy ta jedna tylko i jezeli tylko ta jedna to jak ja trzeba zamontowac zeby zwijala....
szukajac w necie znalazlem dzisiaj cos takiego:
http://motofocus.pl/technika/9156/napra ... ka-mazda-6
moze ta nasza rolete trzeba w podobny sposob naprawic??
czy ci co rozkrecali rolete i skrecali ponownie mogli by dac wiecej swiatla na to jak nalezy ta sprezyne tam umiescic oraz ile tych sprezyn powinno tam byc...
ja myslalem, ze tam bedzie taka troche inna sprezyna, taka zwijajaca jak jest np w miarkach rozsuwanych... ale tam jest taka zwykla sprezyna...
dajcie znac jak cos wiecie.
z gory dzieki!
rudi82
poniewaz mam ten sam problem co wiekszosc z nas, czyli ze rolata mi sie nie zwija to postanowilem ja sobie naprawic.... rozwiercilem te nity i ze srodka wyleciala mi sprezyna... sam nie wiem dokladnie jak ona powinna byc zamontowana i ile ich powinno tam byc, ale ja znalazlem tylko jedna, zwykla sprezyne + wyleciala mi taka plastikowa czesc... zlozylem to wszystko do kupy, zwinalem rolete i zanitowalem ale.... nie dziala... pytanie: czy tam powinno byc wiecej sprezyn, czy ta jedna tylko i jezeli tylko ta jedna to jak ja trzeba zamontowac zeby zwijala....
szukajac w necie znalazlem dzisiaj cos takiego:
http://motofocus.pl/technika/9156/napra ... ka-mazda-6
moze ta nasza rolete trzeba w podobny sposob naprawic??
czy ci co rozkrecali rolete i skrecali ponownie mogli by dac wiecej swiatla na to jak nalezy ta sprezyne tam umiescic oraz ile tych sprezyn powinno tam byc...
ja myslalem, ze tam bedzie taka troche inna sprezyna, taka zwijajaca jak jest np w miarkach rozsuwanych... ale tam jest taka zwykla sprezyna...
dajcie znac jak cos wiecie.
z gory dzieki!
rudi82