[A] Popękany przycisk sygnału na kierownicy - sposób naprawy

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Anony Mous

#46 Post autor: Anony Mous »

krasnal pisze:Dzwoniłem. Nadal robi takie rzeczy. Dzisiaj wysłałem swoją osłonę i zobaczymy jak wyjdzie :)
Daj znać. Ja do niego nie mam nawet tak daleko to może się przejadę :)

dariusz.siuchta

#47 Post autor: dariusz.siuchta »

celius pisze:
krasnal pisze:Dzwoniłem. Nadal robi takie rzeczy. Dzisiaj wysłałem swoją osłonę i zobaczymy jak wyjdzie :)
Daj znać. Ja do niego nie mam nawet tak daleko to może się przejadę :)
A jak się zdejmuję tą osłone do wysłania ?? Jest jakis bezpieczny manual do zdjęcia i nie uszkodzenia tego obszycia z kierownicy ??

Anony Mous

#48 Post autor: Anony Mous »

Pytasz - jak zdemontować poduszkę od tej osłony????

dariusz.siuchta

#49 Post autor: dariusz.siuchta »

krasnal pisze:Pytasz - jak zdemontować poduszkę od tej osłony????
Hmm jakby to powiedzieć, nie wiem jak się wogóle zabrać do zdjęcia tej osłony. Mam uszkodzony przycisk do klaksona z lewej strony i chciałbym to zdjąć i wysłać do tego kolesia z allegro ale nie wiem jak to wszystko zdemontować

Anony Mous

#50 Post autor: Anony Mous »

Cała poduszka razem z osłoną jest przykręcona od spodudo kierownicy 2 śrubami. Potem wypinasz przewód od poduszki i masz wszystko w ręce. Aby wymontować poduszkę z tej osłony trzeba rozwiercić 2 nity, potem odchylić kilka takich zatrzasków, wyjąć ostrożnie poduszkę i już masz samą osłonę. Poczta , list i po krzyku :)

Anony Mous

#51 Post autor: Anony Mous »

krasnal pisze:rozwiercić 2 nity
A później założyć nowe nity czy zastąpić czymś innym ??

Anony Mous

#52 Post autor: Anony Mous »

Nitownica i nowe nity

Awatar użytkownika
marwisn
Mieszkaniec
Model:

#53 Post autor: marwisn »

waldik782 pisze:krasnal no to sorki ale kiedys na all.. natknalem sie na goscia co to robil tylko teraz nie moge go znalec.Jak cos dam cynka...pzdr.
znalazlem,bylo na forum
http://allegro.pl/zaslepka-opel-corsa-b ... 90393.html
trzeba by dryndnac
Ja robiłem poduchę u tego gościa. Po 6 miesiącach lekko się wytarła na narożnikach poduszki faktura materiału i zszedł połysk.

On to robi w ten sposób że na całą powierzchnie poduchy nakleja skajkę. Na pytanie jak to się ma do pękania poduchy przy wystrzale zarzekał się, że zadziała. Czy zadziała to nie wiem i mam nadzieję, że nie dane mi będzie sprawdzać :/ .

vinopij

#54 Post autor: vinopij »

u mnie wystarczyło podkleić to co popękało i gra gitara :) na obecną chwilę wystarczy :)

gwizdenson

#55 Post autor: gwizdenson »

Vinopij ja też tak zrobiłem-podkleiłem,obecnie już trochę się poodklejało ale ma to du..e.A klejenie jakiegoś skaju czy innego specyfiku na poduchę nigdy nie będzie gwarantować jej prawidłowego działania.Materiał ,którym jest pokryta ma nacięcia odpowiadające za prawidłowe otwarcie.

vinopij

#56 Post autor: vinopij »

gwizdenson pisze:A klejenie jakiegoś skaju czy innego specyfiku na poduchę nigdy nie będzie gwarantować jej prawidłowego działania.Materiał ,którym jest pokryta ma nacięcia odpowiadające za prawidłowe otwarcie
Święta racja! Już lepiej poszukać tych poduch na szrotach :)

Anony Mous

#57 Post autor: Anony Mous »

Dostałem już naprawioną osłonę. Bardzo ładnie wykonane. Polecam. Dla członków ZKP nie liczy kosztów przesyłki po naprawie. Naprawa 80 zł.

Wyglada dokładnie tak jak na zdjęciu z allegro :)

Anony Mous

#58 Post autor: Anony Mous »

krasnal pisze:Dostałem już naprawioną osłonę. Bardzo ładnie wykonane. Polecam. Dla członków ZKP nie liczy kosztów przesyłki po naprawie. Naprawa 80 zł.

Wyglada dokładnie tak jak na zdjęciu z allegro :)
Wszystko OK ale jakoś nie widzę nacięć dla poduszki. :/

KaDe

#59 Post autor: KaDe »

NO ja bym nie ryzykował - a gdzie się podziały przyciski do klaksonów ???
Podejrzane nieco i ryzykowne...
Wolę pojechać do tapicera samochodowego :piwo:

Anony Mous

#60 Post autor: Anony Mous »

Tapicer zrobi Ci tak samo. Przyciski są pod nowym obszyciem i są dodatkowo od spodu zabezpieczone aby nie pękały. Jak by wygrawerował sybole trąbek to by nadal szybko pękało, a tak to wytrzyma dłużej. Symbol poduszki jest wygrawerowany bo w tym miejscu nie przysiskamy i nic nie pęknie tak jak przycisk sygnału. W/g mnie zrobione jest bardzo dobrze i estetycznie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”