Podłokietnik kierowcy i pasażerów na tylnej kanapie

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
jurek 1771

#76 Post autor: jurek 1771 »

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

cos wkleilem ?? pewnie sie udalo ...ale jak kolega wyzej stwierdzil pewnie trzeba bedzie to posklejac jakims super glu i tyle ..pozdrawiam J.
Ostatnio zmieniony 07 lut 2011, 10:42 przez jurek 1771, łącznie zmieniany 1 raz.

boogoo

#77 Post autor: boogoo »

Jeżeli podłokietnik ci opada to zerwane masz takie małe trzpienie z kowadełka a trzeba to nawiercić na stole 2mm wiertłem i wstawić tam nowy dł 2mm.

Awatar użytkownika
raszmen
Bywalec
Model:

#78 Post autor: raszmen »

To i ja się podepne pod temat. W zafirce ojca rozleciał się podłokietnik. Przywiózł mi go w częściach:

Obrazek

Udało mi się poskładac wszystkie te elementy do kupy:

Obrazek

Mam pytanko czy to wszystko czy czegoś jeszcze brakuje? Czy miał ktoś to już rozebrane i wie czy wszystko jest na swoim miejscu?

jacek76
Mieszkaniec
Model:

#79 Post autor: jacek76 »

jurek 1771 u Ciebie to będzie jednak ciężka sprawa. Myślałem , że będzie lepiej ale jest tragedia :( . Może jakiś dobry klej do ABS-u by dał radę , bo zdaje się to jest z tego zrobione bo kropelką to tego się nie sklei. Chyba że próbować coś sklecić z angola. Czy się da to nie wiem , ale warto spróbować.
Na pocieszenie muszę powiedzieć , że ten podłokietnik jest średnio przydatny. U mnie jest praktycznie zawsze podniesiony bo zwyczajnie przeszkadza.

jurek 1771

#80 Post autor: jurek 1771 »

ano tak myslalem ze tego sie nie poskleja bo to przeciez przenosi jakies tam obciazenia dzieki za rade sprobuje z angolka cos dopasowac .. a tak na marginesie to rzeczywiscie ten podlokiec to tylko na autoroute sie nadaje jak kolega wyzej stwierdzil w miescie po prostu przeszkadza !!!

Awatar użytkownika
marwisn
Mieszkaniec
Model:

#81 Post autor: marwisn »

Ja zrobiłem tak, że podłokietnik ma tylko dwie pozycje. Uniesiona jak nie używam i konkretna, jedna pozycja jak używam dopasowana do mnie.

W ten stalowy element wkręciłem śrubkę, która nie pozwala opaść niżej podłokietnikowi.
Kilka razy podchodziłem do naprawy tego dziadostwa, ale na długo nie wystarczało. Teraz ma spokój :piwo: .

jurek 1771

#82 Post autor: jurek 1771 »

no tak dzieki tez mysle ze trzeba bedzie tak postapic 2 pozycje i szlus /jak nie znajde oryginalu oczywiscie

[ Dodano: Nie Lut 20, 2011 21:27 ]
kupie mechanizm podlokietnika ? panowie moze ktos ma do sprzedania ? pliss

komura85

#83 Post autor: komura85 »

Kilka dni temu zaczął mi latać podłokietnik na lewo i prawo.Co mogło się zepsuć?

boogoo

#84 Post autor: boogoo »

Pewnie poluzowało ci się mocowanie do stelaża.Odchyl tylną pokrywę fotela i zobacz...

komura85

#85 Post autor: komura85 »

a jak to odchylić żeby niczego nie połamać?

calus18

#86 Post autor: calus18 »

panowie mam pytanko:) dotyczy podłokietników w mojej zośce(A) :driver: niemam zamontowanych, ale chyba pod obiciem fotela jest miejsce na podłokietnik u kierowcy i u pasarzera (paluchem namacałem jakieś otwory w przednich siedzeniach niejestem pewien czy to jest to) ???

Awatar użytkownika
BajBus
Zafiromaniak
Model:
Kontakt:

#87 Post autor: BajBus »

są otwory, ale dwóch nie założysz... nie zmieszczą się.
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)

Awatar użytkownika
marwisn
Mieszkaniec
Model:

#88 Post autor: marwisn »

Potrzebujesz takiego zestawu.

Obrazek

To jest podłokietnik od Zafiry B lub Astry H, ale pasuje idealnie i ma wewnątrz schowek.

Jedyna różnica to ta blacha. Do niej mocowany jest mechanizm podłokietnika, a ona do stelażu fotela. To musisz mieć od zafiry A.

Oryginał od Zafiry A wygląda tak :

Obrazek

Harry200
Zafiromaniak
Imię: Henryk
Auto: Zafira
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Y22DTR
#89 Post autor: Harry200 »

Tak jak Koledzy napisali,otwory są ale brak jest reszty do zamontowania podłokietnika.

boogoo

#90 Post autor: boogoo »

Hm...jak złamiesz te boczne haki,to nic.Te dwa górne są najważniejsze.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”