Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam!
Koledzy, koleżanki mam problem z tylną klapą w mojej Zośce :-(
Nie mogę jej zamknąć - auto stało 3 dni na mrozie, samochód elegancko odpalił, otworzyłem klapę włożyłem bagaże i już nie mogłem jej zamknąć!!! Czy coś przymroziło może zamek?
Wszystkie drzwi się zamykają elegancko oprócz tylnej klapy!!!!
Co to może być ? Pojeżdżę troszkę może się rozmrozi jeśli to mróz uczynił :-)
za wszelkie podpowiedzi z góry dziękuję .
POZDRAWIAM!!!
Miałem u siebie dokładnie to samo.
Kup odmrażacz do szyb z atomizerem i dokładnie spryskaj dookoła przycisku zamka, odczekaj chwilę o powinno odpuścić a po tym wszystkim weź WD40 i wprowadź rurkę sprayu w tą szczelinę wokół przycisku zamka. U mnie to pomogło... Powodzenia
ja zawsze jak mi zamarza to wpsikuję WD tam gdzie się klucz wkłada a na następny dzień wpsikuję troszkę smaru do łańcuchów motocyklowych i mam spokój na dość długo tylko muszę pamiętać przez jakiś czas żeby wycierać klucz przed włożeniem do kieszeni
niektórzy też wlewają odrobinę płynu hamulcowego ale słyszałem ze źle działa na mechanizm zamka.
Ostatnio zmieniony 31 sty 2012, 19:23 przez kamil12luty, łącznie zmieniany 1 raz.