Zamierzam wymienić mieszki na skórzane, co do wymiany mieszka zmiany biegów już wiem wszystko. Zaglądałem jak jest mocowany mieszek ręcznego do plastykowej ramki.
W oryginalnej o ile ona jest oryginalna, jest miejscami klejona .
Przy wymianie kleić czy łapać zszywką ?
Wymiana mieszka ręcznego
Moderator: Sebu$
- Kacperuch
- Zafiromaniak
- Imię: Kacper
- Auto: Skoda
- Model: Octavia2
- Oznaczenie silnika: 19BKC
nie robić nic, bez klejenia na tyle sztywno się trzyma wszystko, że nie ma potrzeby utrudniać sobie życia a mieszki mieszkami, prędzej tam zajrzysz z powrotem jak myślał o tym pierwszy właściciel. Ja wymieniałem z rok temu no i się okazało że ten super ekologiczny materiał nie wytrzymuje warunków jakie panują w pojeździe, bo nie mowa tu o mechanicznych uszkodzeniach. I tu moja mała rada jeśli jeszcze nie zakupiłeś mieszka- kupuj prawdziwą skórę, a na pewno już nie tańsze zamienniki
Mieszek z ręcznego mam bardzo dobrym stanie. Niestety ten od zmiany biegow jest uszkodzony i będę go wymieniał na skórzany. Więc wymienię komplet z ręcznym, jeszcze zastanawiam się nad obszyciem kierownicy . W sumie znalazłem firmę z Pyrzowic http://kierownice.republika.pl/ za obszycie kierownicy oraz mieszków 280zł z wymontowaniem i zamontowaniem. Nie wiem czy zdecydować się na obszycie w kolorach granat/czarny czy jednak pozostać przy czarnym .
Może coś doradzicie ?
Może coś doradzicie ?
- Kacperuch
- Zafiromaniak
- Imię: Kacper
- Auto: Skoda
- Model: Octavia2
- Oznaczenie silnika: 19BKC
O gustach staramy się nie dyskutować no forum, kolory i ozdobniki o kwestia już kierowcy. Co do ceny to wydaje mi się, że jeśli to będzie zrobione z dobrych materiałów i fachowo to cena jest jak najbardziej dobra, bo takie firmy się cenią. Nawet z tego co pamiętam to ktoś tu od nas z forum za samą kierownice płacił 200.