Grill różnice

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
leszeksz2
Bywalec
Imię: Leszek
Auto: Zafira A
Model: A
Oznaczenie silnika: z18xe
Grill różnice

#1 Post autor: leszeksz2 »

Witam.
Ostatnio miałem spotkanie z jakiś ptakiem, który uderzył w grill i zostało wyłamane żeberka.
Uszkodzenie mam w miejscu języczka do otwierania maski. Prowizorycznie posklejałem. Chcę wymienić grilla, lecz mam problem. Moja Zosia jest po lifcie z grillem chromowanym.
grill chrom
Obrazek

Chciałbym wymienić tylko cały czarny plastik (chromowana ramka ze środkowym pasem jest cała i da się wyjąć). Coś takiego:
grill czarny
Obrazek

Czy te grille są takie same, będzie to pasować? Są różnice w wersjach przed i po lifcie (oprócz chromu)? Czy może pozostaje tylko wymiana całego razem z chromowaną ramką?

Awatar użytkownika
SD72
Zafiromaniak
Imię: Sylwek
Auto: Zafira A 1.8 Elegance automatic
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z18XE

#2 Post autor: SD72 »

leszeksz2 pisze:Czy te grille są takie same, będzie to pasować? Są różnice w wersjach przed i po lifcie (oprócz chromu)?
Znaczek oplowski w polifcie jest wiekszy , wiec chrom mozesz dolozyc tylko do czesci czarnej poliftowej.

W tym temacie jest troche podpowiedzi ;)

http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... c&start=75

leszeksz2
Bywalec
Imię: Leszek
Auto: Zafira A
Model: A
Oznaczenie silnika: z18xe
#3 Post autor: leszeksz2 »

Czy można gdzieś kupić sam czarny plastik do polifta. Przeglądałem internet, lecz wszędzie jest komplet z chromem lub do przed lifta. Kompletny grill z chromem zaczyna się od ok. 150 zł, zaś używanych nie znalazłem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”