Zafira A, kilka pytań.

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
enrix

Zafira A, kilka pytań.

#1 Post autor: enrix »

Witam, wczoraj kupilem Zafire A i mam kilka pytan:
1 czy macie jakis pomysl na luszczaca sie folie czarna na bocznych slupkach od zewnatrz
2 drazek zmiany biegow jest troszke luzny, tzn nie wybija mocno na "luz" tylko tak jakby trzeba szukac biegow:)
no i na chwile obeca chyba tyle co udalo mi sie zauwazyc, jak cos znajde wiecej bede pisal pozdro

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#2 Post autor: MieHor »

Kolego enrix, gratuluję zakupu, a odnośnie pytań - taka rada na wstępie naszej współpracy - zanim zechcesz coś napisać, zadać pytanie - użyj opcji Szukaj.

- w sprawie drążka zmiany biegów poczytaj tutaj: http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=1713 - sądzę, że znajdziesz odpowiedź na Twój problem

- odnośnie słupków - masz do wyboru: autolakiernia albo zakup odpowiedniej folii i samodzielne oklejenie tych słupków (w dziale Co dzisiaj zrobiłem znajdziesz kilka porad na ten temat)

enrix

#3 Post autor: enrix »

dzieki za linka przyda sie :) sorki za moje pytanie moglem uzyc opcji szukaj, sciagnalem juz manuala, ale mam jeszcze dwa pytanka
1 przednie i tylne swiatlo przecimglowe nie dziala ( bezpieczniki ok)
2 podswietlnie zegarow nie dziala, samego radia ( chyba ze ma sie nie palic ) i srodkowej kolumny tzn. przyciski od nawiewu masz jakis pomysl ?

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#4 Post autor: MieHor »

ad. 1. światła p/mgielne nie włączają się samodzielnie, musisz mieć włączone, np. światła mijania i dopiero w tym momencie możesz włączyć p/mgielne (tył, przód), jeśli mimo to się nie włączą sprawdź czy wogóle dochodzi do nich prąd;

ad 2. sprawdź czy nie masz skręconego pokrętła regulacji na włączniku świateł, w przyciskach nawiewu możesz mieć spaloną żarówkę (jest tam o ile się nie mylę jedna żaróweczka) - też na forum było na ten temat

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”