Podświetlenie deski i wymiana tarcz zegarów
Moderator: Sebu$
- jozek
- Mieszkaniec
- Model:
- Kontakt:
Podświetlenie deski i wymiana tarcz zegarów
witam
pytanko:
jak się za to zabrać i jakie są potrzebne żaróweczki(diody) do mojego modelu?
pytanko:
jak się za to zabrać i jakie są potrzebne żaróweczki(diody) do mojego modelu?
Ostatnio zmieniony 30 lis 2010, 13:35 przez jozek, łącznie zmieniany 1 raz.
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
jozek1981, trzeba najpierw poszukać - tu masz krok po kroku http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=132
Witam, w zafirce posiadam białe zegary jednak nadal nie moge sie do nich przekonać, za to bardzo podobaja mi się czarne zegary z obramówką.
Moje pytania:
1.czy lepiej wymienić cały licznik(zegary) z czarnymi tarczami czy samą tarczę w moim liczniku? ( chodzi mi głównie o trudność prac oraz komplikacje przy wymianie, linki z manualami widziałem jednak w rzeczywistości może okazać sie trochę trudniej)
2. czym sugerowac sie kupując używany cały licznik z czarnymi tarczami ?
pozdrawiam K
Moje pytania:
1.czy lepiej wymienić cały licznik(zegary) z czarnymi tarczami czy samą tarczę w moim liczniku? ( chodzi mi głównie o trudność prac oraz komplikacje przy wymianie, linki z manualami widziałem jednak w rzeczywistości może okazać sie trochę trudniej)
2. czym sugerowac sie kupując używany cały licznik z czarnymi tarczami ?
pozdrawiam K
Witam.
Czy ktoś zna sposób na wymianę żarówki od podświetlenia licznika bez jego demontażu?
Mam przepaloną żarówkę po prawej stronie licznika. Próbowałem wyciągnąć radio i jego otworem się tam dostać, ale nie udało mi się go wyciągnąć. po włożeniu tych drutów do jego demontażu nadal coś go trzyma.
Proszę o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu.
Czy ktoś zna sposób na wymianę żarówki od podświetlenia licznika bez jego demontażu?
Mam przepaloną żarówkę po prawej stronie licznika. Próbowałem wyciągnąć radio i jego otworem się tam dostać, ale nie udało mi się go wyciągnąć. po włożeniu tych drutów do jego demontażu nadal coś go trzyma.
Proszę o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu.
-
- Mieszkaniec
- Imię: Andrzej
- Auto: ASTRA-G + ZAFIRA-A
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z22SE
Nie ma tam nic co może trzymać . Może przewody Ci się zakleszczyły ?suchy73 pisze:Próbowałem wyciągnąć radio i jego otworem się tam dostać, ale nie udało mi się go wyciągnąć. po włożeniu tych drutów do jego demontażu nadal coś go trzyma.
Do Mid-a dostałem się bez rozbierania deski ale do żarówki hmm ciężko będzie - ja zmieniałem podświetlenie i ściągałem całą deskę - trochę zabawy jest i co niektóre zaczepy popękały
-
- Mieszkaniec
- Imię: Andrzej
- Auto: ASTRA-G + ZAFIRA-A
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z22SE
Właśnie przy zakładaniu deski mi wyskoczył i tak zrobiłem żeby jej znowu nie rozkręcaćjacek28 pisze:da sie zrobić ???? bo własnie mam problem i tak ktos mi podpowiedział ze przez dziure po radiu powinienem tam sie dostac - wyskoczył mi z zaczepów i chce go jakos wpiąć- ciekawe czy dam rade ?Szuwarek pisze:Do Mid-a dostałem się bez rozbierania deski
No mi to zajęło więcej czasu bo robiłem, pierwszy razH,Łajszczak pisze:Ale nie wiem czy warto ryzykować,demontaż deski to jest jakieś 10 minut