Taki dosyć nietypowy problem. Chodzi o korbki to odsuwania szyb w tylnych drzwiach. Czy da się je jakoś zdemontować by móc przestawić? Bo o co chodzi: gdy szyba jest zasunięta to korbka jest w takim położeniu, że zawadzam (nie tylko ja) o nią kolanem. Więc pasowałoby ją przestawić. Chyba wiecie co mam na myśli. Próbowałem to wyciągnąć, ale nie chciałem ryzykować siłą.
btw: u Was te korbki po obu stronach są w tej samej pozycji tj jak okna zasunięte to obie przykładowo są pionowo?
przestawianie korbki do szyb w drzwiach tylnych
Moderator: Sebu$
-
- Mieszkaniec
- Model:
przestawianie korbki do szyb w drzwiach tylnych
Opel Zafira A (po lifcie) - jedyne słuszne auto
idzie przestawić korbkę, musisz tylko wyjąć taką blaszkę w kształcie podkowy co trzyma klamkę. jak troszke popchniesz tapicerkę tak, żeby było widać trzonek na którym siedzi klamka, to ją zobaczysz. trochę gimnastyki z tym miałem (wykorzystałem nóż "tapeciak",on był na tyle cienki i elastyczny że mi tam dotarł) dlatego teraz jeżdże bez zablokowanej klamki. Może ktoś ma jakiś patent na wyciąganie tej zawleczki ale mi się tak udało, pozdrawiam.twardypt91 pisze:Taki dosyć nietypowy problem. Chodzi o korbki to odsuwania szyb w tylnych drzwiach. Czy da się je jakoś zdemontować by móc przestawić? Bo o co chodzi: gdy szyba jest zasunięta to korbka jest w takim położeniu, że zawadzam (nie tylko ja) o nią kolanem. Więc pasowałoby ją przestawić. Chyba wiecie co mam na myśli. Próbowałem to wyciągnąć, ale nie chciałem ryzykować siłą.
btw: u Was te korbki po obu stronach są w tej samej pozycji tj jak okna zasunięte to obie przykładowo są pionowo?
ps. co do położenia korbki to nie zwracałem uwagi, ale przypuszczalnie nie są.