[B]Słaba widoczność z powodu lewego słupka
-
- Bywalec
- Imię: wojtek
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
[B]Słaba widoczność z powodu lewego słupka
Koledzy którzy mają ZB, napiszcie czy wam też przeszkadza w pewnym stopniu lewy słupek (słup) między przednią szybą a drzwiami, ja czasami nie zauważam czegoś przez ten słupek, prawy jeszcze jest znośny, ale lewy dramat
Ostatnio zmieniony 15 gru 2011, 01:06 przez otko, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Grisza
- Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
- Model: ZBZAAF
- Oznaczenie silnika: Z22yh20LET
No jest to jedna z rzeczy denerwujących np na skręcie 90* w lewo lub ostrzejszym zakręcie na trasie, trza sie odchylić do srodka
Ale dla pociesznia powiem że wg właściciela Tourana u niego jest jeszcze gorzej (porównywał swojego do mojej ZB
Inna sprawa że teraz tak jest w większości nowych samochodów
Ale dla pociesznia powiem że wg właściciela Tourana u niego jest jeszcze gorzej (porównywał swojego do mojej ZB
Inna sprawa że teraz tak jest w większości nowych samochodów
-
- Zafiromaniak
- Imię: Grisza
- Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
- Model: ZBZAAF
- Oznaczenie silnika: Z22yh20LET
i podobno jest tyć lepiej, wg timi68 który przymierzał się na którymś ze spotów do mojej i stwierdził że w ZB jest trochę lepiej.pentagram pisze:Mogli to jakoś zmienic w ZB
jacek2308, bo w AŚ (który uwielbia VW) nie przeczytasz krytyki Tourana pod tym względem, jest to stwierdzenie mojej znajomej, która takowego posiada
-
- Bywalec
- Imię: wojtek
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
A ja już myślałem że to tylko mnie przeszkadza. Dwa razy potrącił bym pieszego na pasach bo poprostu ustawiony był tak że go nie było widać. Ale może przez to jeżdże teraz ostrożniej, a mam już ZB 3 rok i raczej na razie nie marzy mi się inny pojazd, zwłaszcza że nie mam z nim żadnych problemów, no prawie żadnych
A co niby mogli poprawic? Slupki sa szerokie, bo w nich jest specjalnie wzmocniona rama nosna, ktora jak koledzy zauwazyli posiadaja niemal wszystkie nowe samochody. Albo bezpieczenstwo, albo doskonaly widok. Niestety stal nie jest przezroczysta. Dodatkowo dochodzi jeszcze problem aerodynamiki w minivanach i innych wyzszych samochodach - szyba przednia jest montowana pod duzym katem i tworzy sie dodatkowa martwa strefa. Oczywiscie jest male okienko, ale malo co pomaga. Trzeba sie po prostu przyzwyczaic, bo lepiej juz nie bedziepentagram pisze:W ZA jest to samo. Mogli to jakoś zmienic w ZB