Propozycje umiejscowienia wskaźnika LPG
- Piasek
- Zafiromaniak
- Model:
Propozycje umiejscowienia wskaźnika LPG
Bo tak dzisiaj oglądałem sobie tą deskę i szukam jakiegoś mądrego umiejscowienia wskaźnika ilości LPG. Nie chcę go jakoś specjalnie chować ale nie chciałbym też aby mi noca lampił w oczy na zielono (kiedy reszta podświetlenia jest stonowana i w innej barwie)
Macie jakieś ciekawe propozycje gdzieby go umieścić żeby był jakoś w zasięgu wzroku choć nie musi bezpośrednio a z drugiej aby nie wadził żeby go np niechcący nie urwać jakimś rękawem czy dzieciakiem który ostatnio upodobał sobie wysiadanie z fotelika przez przednie fotele
Macie jakieś ciekawe propozycje gdzieby go umieścić żeby był jakoś w zasięgu wzroku choć nie musi bezpośrednio a z drugiej aby nie wadził żeby go np niechcący nie urwać jakimś rękawem czy dzieciakiem który ostatnio upodobał sobie wysiadanie z fotelika przez przednie fotele
- Piasek
- Zafiromaniak
- Model:
A ja znowu kombinuję umieścić to w zagłębieniu pod uchwytem ręcznego hamulca. W zasadzie i tak nie używam tego miejsca do niczego - telefon wożę w pojemniku na kubek a będzie i w zasięgu kontrolnym i bezpiecznie jak dzieciak chodzi żeby nogą nie oberwał.
Zasadniczo i tak jeździ się na kilometry na LPG. A ten wskaźnik to tyle tylko żeby wiedzieć kiedy idzie jeszcze na benzynie a kiedy już na LPG.
Zasadniczo i tak jeździ się na kilometry na LPG. A ten wskaźnik to tyle tylko żeby wiedzieć kiedy idzie jeszcze na benzynie a kiedy już na LPG.
czekam kiedy zacznie wychodzić przez bagażnikcns80 pisze:Witam w klubie
- cns80
- Zafiromaniak
- Imię: Patryk
- Auto: Renault
- Model: Espace4
- Oznaczenie silnika: J4BR
Nie wiem jak w innych wskaźnikach ale w BRC te diody najbardziej świecą na wprost. czyli jak zamontuję poziomo to beda świeciły w sufit. Żadko na to patrzę. Tylko w celu sprawdzenia czy przeszedł na gaz i w przypadku awarii miga więc da się go "kątem oka" zauważyć. Ale tak jak mówisz nie jest to szczególnie potrzebne.Zafek80 pisze:A ja znowu kombinuję umieścić to w zagłębieniu pod uchwytem ręcznego hamulca. W zasadzie i tak nie używam tego miejsca do niczego - telefon wożę w pojemniku na kubek a będzie i w zasięgu kontrolnym i bezpiecznie jak dzieciak chodzi żeby nogą nie oberwał.
Ja się cieszę że w ZB nie ma szyberdachu, bo w Volvo już tęsknie spogląda w jego kierunku. Ona ma dopiero 4 lataZafek80 pisze:czekam kiedy zacznie wychodzić przez bagażnik
- Piasek
- Zafiromaniak
- Model:
Mój ma 2,8 i już odwala takie numery jak wypięcie się z fotelika w biegu na A1 (z Helu wracaliśmy) i po podłokietniku gramoli się do przodu na kolana za kierownicę
Ludzie obok patrzą jak na idiotów: w biegu dzieciak się pcha za kierownicę.
Fotelik i tak ma na środku żeby było kontrola L, P i do przodu jeszcze ale za mało - z przednich foteli lepiej widac przecież a na konsoli na dodatek "tysiąc" przycisków i pokręteł...
"sam se siedź z tyłu, z przodu ciekawiej"
Ludzie obok patrzą jak na idiotów: w biegu dzieciak się pcha za kierownicę.
Fotelik i tak ma na środku żeby było kontrola L, P i do przodu jeszcze ale za mało - z przednich foteli lepiej widac przecież a na konsoli na dodatek "tysiąc" przycisków i pokręteł...
"sam se siedź z tyłu, z przodu ciekawiej"
liczę że akurat pod wajchę od ręcznego czyli nie po oczach. Posiedziałem właśnie i lewy górny narożnik tego kwadratowego pojemniczka pod wajchą ręcznego będzie chyba najoptymalniejszy żeby rzucić okiem co tam się dzieje a nie mieć tego w zasięgu wzroku cały czas.cns80 pisze:te diody najbardziej świecą na wprost. czyli jak zamontuję poziomo to beda świeciły w sufit.