Rozbite lusterko wsteczne

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
PiotrWie
Mieszkaniec
Imię: Piotr
Auto: Opel Zafira
Model: Family
Oznaczenie silnika: A18XEL

Rozbite lusterko wsteczne

#1 Post autor: PiotrWie »

Niestety mam pierwsze uszkodzenie - w wąskiej ulicy którędy poprowadzono objazd zahaczyliśmy się lusterkami z jadącym z przeciwka. Mam pęknięte lewe lusterko - obudowa cała, osłona plastikowa odpadła ale w całości - muszę spokojnie popatrzeć jak ją zamontować z powrotem.
Czy lusterko w Zafirze B jest zintegrowane z matą ogrzewającą - czyli konkretnie - czy mam kupić wkład lusterka czy wkład lusterka ogrzewanego? Jak wydłubać pęknięte lusterko i jak zamontować nowe?
PiotrWie

flex159

#2 Post autor: flex159 »

PiotrWie pisze:Niestety mam pierwsze uszkodzenie - w wąskiej ulicy którędy poprowadzono objazd zahaczyliśmy się lusterkami z jadącym z przeciwka. Mam pęknięte lewe lusterko - obudowa cała, osłona plastikowa odpadła ale w całości - muszę spokojnie popatrzeć jak ją zamontować z powrotem.
Czy lusterko w Zafirze B jest zintegrowane z matą ogrzewającą - czyli konkretnie - czy mam kupić wkład lusterka czy wkład lusterka ogrzewanego? Jak wydłubać pęknięte lusterko i jak zamontować nowe?
jeżeli lusterko nie jest bardzo roztrzaskane ,możesz spróbować nie nakleić zwykłe lustro przycięte u szklarza (ja tak zrobiłem) zdało egzamin..

nairdaM

#3 Post autor: nairdaM »

flex159 pisze:
PiotrWie pisze:Niestety mam pierwsze uszkodzenie - w wąskiej ulicy którędy poprowadzono objazd zahaczyliśmy się lusterkami z jadącym z przeciwka. Mam pęknięte lewe lusterko - obudowa cała, osłona plastikowa odpadła ale w całości - muszę spokojnie popatrzeć jak ją zamontować z powrotem.
jeżeli lusterko nie jest bardzo roztrzaskane ,możesz spróbować nie nakleić zwykłe lustro przycięte u szklarza (ja tak zrobiłem) zdało egzamin..
Koszt wkładu lusterka czyli: szkło + plastik na którym trzyma się te szkło + mata grzewcza która podłącza się na dwa piny to koszt nie cale 25zl do Zafiry B przed liftem a do zafiry B po lifcie to niecałe 35zl. Jeżeli chcesz takie coś to mogę ci to we wtorek wysłać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”