Niestety mam pierwsze uszkodzenie - w wąskiej ulicy którędy poprowadzono objazd zahaczyliśmy się lusterkami z jadącym z przeciwka. Mam pęknięte lewe lusterko - obudowa cała, osłona plastikowa odpadła ale w całości - muszę spokojnie popatrzeć jak ją zamontować z powrotem.
Czy lusterko w Zafirze B jest zintegrowane z matą ogrzewającą - czyli konkretnie - czy mam kupić wkład lusterka czy wkład lusterka ogrzewanego? Jak wydłubać pęknięte lusterko i jak zamontować nowe?
Rozbite lusterko wsteczne
- PiotrWie
- Mieszkaniec
- Imię: Piotr
- Auto: Opel Zafira
- Model: Family
- Oznaczenie silnika: A18XEL
Rozbite lusterko wsteczne
PiotrWie
jeżeli lusterko nie jest bardzo roztrzaskane ,możesz spróbować nie nakleić zwykłe lustro przycięte u szklarza (ja tak zrobiłem) zdało egzamin..PiotrWie pisze:Niestety mam pierwsze uszkodzenie - w wąskiej ulicy którędy poprowadzono objazd zahaczyliśmy się lusterkami z jadącym z przeciwka. Mam pęknięte lewe lusterko - obudowa cała, osłona plastikowa odpadła ale w całości - muszę spokojnie popatrzeć jak ją zamontować z powrotem.
Czy lusterko w Zafirze B jest zintegrowane z matą ogrzewającą - czyli konkretnie - czy mam kupić wkład lusterka czy wkład lusterka ogrzewanego? Jak wydłubać pęknięte lusterko i jak zamontować nowe?
Koszt wkładu lusterka czyli: szkło + plastik na którym trzyma się te szkło + mata grzewcza która podłącza się na dwa piny to koszt nie cale 25zl do Zafiry B przed liftem a do zafiry B po lifcie to niecałe 35zl. Jeżeli chcesz takie coś to mogę ci to we wtorek wysłać.flex159 pisze:jeżeli lusterko nie jest bardzo roztrzaskane ,możesz spróbować nie nakleić zwykłe lustro przycięte u szklarza (ja tak zrobiłem) zdało egzamin..PiotrWie pisze:Niestety mam pierwsze uszkodzenie - w wąskiej ulicy którędy poprowadzono objazd zahaczyliśmy się lusterkami z jadącym z przeciwka. Mam pęknięte lewe lusterko - obudowa cała, osłona plastikowa odpadła ale w całości - muszę spokojnie popatrzeć jak ją zamontować z powrotem.