Deska rozdzielcza - coś mi wpadło...?

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
prawnuczek

#16 Post autor: prawnuczek »

Tak czytam ten temat i postanowiłem się podłączyć. U mnie nie ma co prawda odgłosu turlania ale jak zwiększam obroty (szczególnie na niskich biegach, choć i na 6 jest to słuszalne) coś chyba plastikowego zaczyna mi huczeć, to dźwięk jakby łopatki wentylatora o coś zaczepiały. Słyszalny niezależnie czy nawiew jest włączony czy nie. Dźwięk znika jak wyrównam obroty. Macie jakieś pomysły gdzie zacząć szukać? Dodam tylko że pojawiło się to po wymianie filtra kabinowego u "specjalisty" - oczywiście już go wyciągałem i składałem wszystko jeszcze raz ale dalej dźwięk jest.

Aha - jeszcze w kwestii tematu tu omawanego - miałem identyczny przypadek (wpadł komuś żeton od wózków sklepowych w nawiew pod szybą) w poprzednim aucie, niestety skończyło się na kompletnym demontażu deski rozdzielczej :(

MrBartek
Debiutant
Imię: Bartosz
Auto: Opel Zafira B 2.0 Turbo Panorama LPG
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z20LER
#17 Post autor: MrBartek »

Problem się rozwiązał, zdarzył się poprostu cud :D
Cofając do tyłu z skrętem w prawo auto się toczyło, wrzuciłem 1 i powiedzmy agresywniej ruszyłem skręcając w lewo - ogólnie zrobiłem to nieświadomie. I nagle słysze jak to coś "podejrzewam monete" zaczęło spadać odbijając się o coś tam i musiało wypaść na zewnątrz, niestety nie mogłem w tamtym momencie zatrzymać się i zobaczyć co to było.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”