snieg w komorze silnika
snieg w komorze silnika
Witam mam pytanko pada u mnie sypki śnieg i zrobiłem ok 25 -30 km i otworzyłem maske a tam na filtrze powietrza scianie grodziowej czy jakos tak i akku snieg byl czy to normalne ?
-
- Mieszkaniec
- Model:
Witam, musiało mocno zawiewać śniegiem żeby w tych miejscach się pojawił, i dziwne że po 30 km nie stopniał. Dziwne ale możliwe. Może nie masz jakiejś osłony pod silnikiem.
Ostatnio zmieniony 08 sty 2016, 17:16 przez Mariusz 79, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Mieszkaniec
- Model:
Powiem szczerze że ja też nie mam osłony, i nigdy nie miałem śniegu pod maską. Jeśli wszystko masz na miejscu ( plastikowe podszybie,nadkola itp.) to przychodzi mi na myśl tylko jedna przyczyna: mocny wiatr z opadami lekkiego śniegu. Czasami potrafi tak zacinać jak burza piaskowa na pustyni.
Ostatnio zmieniony 08 sty 2016, 21:19 przez Mariusz 79, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tunio999
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ex ZB 1.8 SPORT
- Model: 2008
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Jeżeli mocno wieje i zacina to jest taka możliwość tym bardziej w benzyniakach, które są "ubogie" w dodatkowe osłony Kiedyś, ktoś na forum umieścił fotkę - tylko ZB - która stała na dworze i pod maską było masa śniegu :>
- Albert Einstein