snieg w komorze silnika

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
masiula

snieg w komorze silnika

#1 Post autor: masiula »

Witam mam pytanko pada u mnie sypki śnieg i zrobiłem ok 25 -30 km i otworzyłem maske a tam na filtrze powietrza scianie grodziowej czy jakos tak i akku snieg byl czy to normalne ?

Mariusz 79
Mieszkaniec
Model:

#2 Post autor: Mariusz 79 »

Witam, musiało mocno zawiewać śniegiem żeby w tych miejscach się pojawił, i dziwne że po 30 km nie stopniał. Dziwne ale możliwe. Może nie masz jakiejś osłony pod silnikiem.
Ostatnio zmieniony 08 sty 2016, 17:16 przez Mariusz 79, łącznie zmieniany 2 razy.

masiula

#3 Post autor: masiula »

osłony nie mam pod silnikiem niestety albo i stety mi nie potrzebne ale gdzie tak nawiało tego

Mariusz 79
Mieszkaniec
Model:

#4 Post autor: Mariusz 79 »

Powiem szczerze że ja też nie mam osłony, i nigdy nie miałem śniegu pod maską. Jeśli wszystko masz na miejscu ( plastikowe podszybie,nadkola itp.) to przychodzi mi na myśl tylko jedna przyczyna: mocny wiatr z opadami lekkiego śniegu. Czasami potrafi tak zacinać jak burza piaskowa na pustyni.
Ostatnio zmieniony 08 sty 2016, 21:19 przez Mariusz 79, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Tunio999
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ex ZB 1.8 SPORT
Model: 2008
Oznaczenie silnika: Z18XER

#5 Post autor: Tunio999 »

Jeżeli mocno wieje i zacina to jest taka możliwość tym bardziej w benzyniakach, które są "ubogie" w dodatkowe osłony ;) Kiedyś, ktoś na forum umieścił fotkę - tylko ZB - która stała na dworze i pod maską było masa śniegu :>
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
- Albert Einstein

<<< Pozdrawiam Tunio999 >>>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”