Zafira Family Active - siatka bagażnika
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Ja też zrozumiałem że chcesz montować siatkę za pierwszym rzędem siedzeń
Wymiary za pierwszym rzędem siedzeń to; 31cm od rączki nad kierowcą i 9cm po podsufitce do końca podsufitki/początku uszczelki drzwi.
Jeśli chcesz poznać wymiary za drugim rzędem siedzeń to musisz poczekać do jutra, dziś już do auta się nie wybieram :>
Ps; dezinformacja zapanowała i się nie zrozumieliśmy
Wymiary za pierwszym rzędem siedzeń to; 31cm od rączki nad kierowcą i 9cm po podsufitce do końca podsufitki/początku uszczelki drzwi.
Jeśli chcesz poznać wymiary za drugim rzędem siedzeń to musisz poczekać do jutra, dziś już do auta się nie wybieram :>
Ps; dezinformacja zapanowała i się nie zrozumieliśmy
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Nie ma znaczenie, która strona , ale ta jest od pasażera.rafant4011 pisze:Ok,postara się zmierzyć.
Powiedz tylko twoje foto obrazuje stronę prawą(pasażera) czy stronę lewą(kierowcy)?
Wymiar to 42,5 i 9 po skosie w dół (trzymając miarkę przyciśniętą do podsufitki)
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
-
- Świeżak
- Imię: Maria
- Auto: Opel Zafira 1.8 Family
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Bardzo Wszystkim dziękuję za chęć pomocy. A Bodkowi szczególne dzięki za super precyzyjne informacje. Jutro wiercę i potwierdzę Wam (lub nie), czy w Zafirze Family są fabrycznie przygotowane te otwory gwintowane pod mocowania do siatki. Ta wątpliwość wyżej w wątku chyba nie została do końca rozwiana... Przynajmniej nie w przypadku wersji Family.
-
- Świeżak
- Imię: Maria
- Auto: Opel Zafira 1.8 Family
- Oznaczenie silnika: Z18XER
No i mam kłopot - okazało się, że w mojej Zośce w tym miejscu są zrolowane kurtyny. Czy to jest właśnie ta specyfika wersji Family, która nie pozwala tego zamontować? Przecież we wcześniejszych wersjach chyba też występowały kurtyny?
Co gorsze, z ofert na Allegro wynika, że podsufitka z kurtynami jest inna niż podsufitka bez kurtyn. Teraz nie wiem, czy te mocowania siatki będą pasowały do mojego sufitu.
Co do samej zrolowanej kurtyny, to wydaje mi się, że jest tam trochę luzu, żeby ją odsunąć w dół i dokręcić ten uchwyt, ale pewności mieć nie mogę. Czy ktoś już przez to przechodził? Nie chcę pociąć wykładziny sufitowej tylko po to, żeby się przekonać, że nie pasuje.
Co gorsze, z ofert na Allegro wynika, że podsufitka z kurtynami jest inna niż podsufitka bez kurtyn. Teraz nie wiem, czy te mocowania siatki będą pasowały do mojego sufitu.
Co do samej zrolowanej kurtyny, to wydaje mi się, że jest tam trochę luzu, żeby ją odsunąć w dół i dokręcić ten uchwyt, ale pewności mieć nie mogę. Czy ktoś już przez to przechodził? Nie chcę pociąć wykładziny sufitowej tylko po to, żeby się przekonać, że nie pasuje.
-
- Imię: Michał
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI 111
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Witam wszystkich,
Mam pytanie ponieważ na zdjeciu z otworami od pio124 widać że jeden otwór jest zaslepiony a na kolejnym zdjeciu jakby to zaślepienie zostalo przewiercone. Czy może mi ktoś wyjaśnić czy 3eba bedzie to zaślepienie przewiercić? Zakupilem te uchwyty i wiem ze mam te otwory w dachu natomiast nie rozumiem tego zaślepienia.
Dziękuję za pomoc
Mam pytanie ponieważ na zdjeciu z otworami od pio124 widać że jeden otwór jest zaslepiony a na kolejnym zdjeciu jakby to zaślepienie zostalo przewiercone. Czy może mi ktoś wyjaśnić czy 3eba bedzie to zaślepienie przewiercić? Zakupilem te uchwyty i wiem ze mam te otwory w dachu natomiast nie rozumiem tego zaślepienia.
Dziękuję za pomoc