Jaki klej do klamek?
Jaki klej do klamek?
Zauważyłem, że chromowana nakładka na klamkę przy tylnych drzwiach trochę odstaje, jak się źle złapie z rozpędu, to może być ryzyko urwania. Czym by to przykleić?
- shadow
- Mieszkaniec
- Imię: Adam
- Auto: Zafira 1.8 Cosmo
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Ja u siebie mam te nakładki i też lekko zaczęły odstawać.
Rada: nie baw się w podklejanie bo to nic nie da.
Sposób jest jeden:
-oderwij delikatnie całą nakładkę
-wyczyść z pozostałości kleju
-delikatnie wygnij/wyprofiluj nakładkę żeby ładnie przylegała a nawet żeby była mocniej wygięta niż klamka (żeby końcówki były dociskane przy przyklejaniu środka)
-przyklej nakładkę na dobrą taśmę dwustronną. Osobiście kupowałem taśmę w motoryzacyjnym, taką która służy właśnie do przyklejania elementów na zewnątrz samochodu.
Ja u siebie mam te nakładki i też lekko zaczęły odstawać.
Rada: nie baw się w podklejanie bo to nic nie da.
Sposób jest jeden:
-oderwij delikatnie całą nakładkę
-wyczyść z pozostałości kleju
-delikatnie wygnij/wyprofiluj nakładkę żeby ładnie przylegała a nawet żeby była mocniej wygięta niż klamka (żeby końcówki były dociskane przy przyklejaniu środka)
-przyklej nakładkę na dobrą taśmę dwustronną. Osobiście kupowałem taśmę w motoryzacyjnym, taką która służy właśnie do przyklejania elementów na zewnątrz samochodu.
- shadow
- Mieszkaniec
- Imię: Adam
- Auto: Zafira 1.8 Cosmo
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Zrywałem nie na "chama" tylko plastikową szpachelkę wciskałem między klamkę a nakładkę.
Nakładki mam metalowe (aluminiowe?) i są dosyć elastyczne ale trzeba uważać żeby się za mocno nie wygięła a tym bardziej nie załamała.
Nakładki mam metalowe (aluminiowe?) i są dosyć elastyczne ale trzeba uważać żeby się za mocno nie wygięła a tym bardziej nie załamała.