[B]Boczki maskujace pasy bezpieczenstwa

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
sasukepl
Świeżak
Model:

[B]Boczki maskujace pasy bezpieczenstwa

#1 Post autor: sasukepl »

Witam.Mam problem ze zdemontowaniem plastikow maskujacych pasy bezpieczenstwa w 1 i 2 rzedzie. Musze zdemontowac bo mam przykrecone nie fabryczne sroby przez co nie zawsze sciagaja sie pasy. plastki w slupku nie ustawia sie pod odpowiednim kontem i nie sciaga jak docisne palcem to jest ok.

adam

#2 Post autor: adam »

Witam.Miałem ten sam problem - kup sprej do smarowania-czyszczenia pasów.Po dwukrotnym użyciu zwijają się jak nowe.Pozdrawiam.

sasukepl
Świeżak
Model:

#3 Post autor: sasukepl »

zrobic to nie sztuka ale jak sie dobrac do nich by nie uszkodzic :) .
u gory slupka sa jakies plastikowy zatrzask srubokretem da sie go odciagnac. trzeba go pozniej mocniej szarpnac czy co? slupek jest dwu czesciowy wiec mam problem by to zrobic.

adam

#4 Post autor: adam »

Smaruje się sprejem pasy - czyli czarną wstęgę nie trzeba nic odkręcać.

sasukepl
Świeżak
Model:

#5 Post autor: sasukepl »

musze chociaz wymienic sruby bo mam np. takie Obrazek
i to bardz mnie bulwersuje

misiekk88
Świeżak
Model:

#6 Post autor: misiekk88 »

Witam. Podczas montażu osłony słupka środkowego - tej górnej części w której jest regulacja wysokości pasa bezpieczeństwa niestety ułamałem plastik (zaczep) i mam po regulacji... Moje pytanie brzmi czy mogę dokupić ten mały czarny plastik czy trzeba kupować używaną osłonę i z niej demontować zaczepy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”