Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Proponuje;
Zawinąć magnes w szmatke, na końcu uwiązać sznurek(aby móc później go wyciągnąć) i wrzucić do lampy, drugim magnesem z zewnątrz "sterować" tym w środku gdzie potrzeba, a na koniec skorzystać ze sznureczka aby go ze środka wydobyć...
Do regulacji oświetlenia w Zafirze B pod maską służą dwie śruby na imbusa ktora jest do podnoszenia świateł czyli do ustawiania w pionie czy ta która jak się patzy z gory to leży na lampie czy ta bardziej w pionie bliżej błotnika.Drugie pytanie jak ustawie pokrętło od świateł na"auto" to czy samoczynnie po odpaleniu silnika będą się załączać światła mijania i postojowe i adekwatnie jak wyłacze silnik zgasną?W kraju obowiązuje jazda na światłach cały rok wiec chodzi o to czy wystaczy mieć cały czas ustawione na "auto"i nic nie kręcić czy trzeba to ustawiać przez kompa?Proszę znawców o odpowiedź.
Ostatnio zmieniony 02 paź 2018, 13:32 przez Wisla, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam,
mam takie pytanko
mam ZB 2006 xenon+funkcja auto włączania świateł, jak wiadomo na AUTO nie działa nić, póki nie zapadnie zmierzch.
Co zrobić, aby po zapaleniu zapłonu na auto zapalała się postojówka, a jak zapadnie zmierzch dołączał się xenon? Wiem, że można włączyć
w ASO światła do jazdy dziennej, ale to będzie ostateczność. Ledów żadnych montować nie chcę. jakieś porady?
Z góry dziękuję
Wisla pisze: ↑02 paź 2018, 11:49
Do regulacji oświetlenia w Zafirze B pod maską służą dwie śruby na imbusa ktora jest do podnoszenia świateł czyli do ustawiania w pionie czy ta która jak się patzy z gory to leży na lampie czy ta bardziej w pionie bliżej błotnika.Drugie pytanie jak ustawie pokrętło od świateł na"auto" to czy samoczynnie po odpaleniu silnika będą się załączać światła mijania i postojowe i adekwatnie jak wyłacze silnik zgasną?W kraju obowiązuje jazda na światłach cały rok wiec chodzi o to czy wystaczy mieć cały czas ustawione na "auto"i nic nie kręcić czy trzeba to ustawiać przez kompa?Proszę znawców o odpowiedź.
Włącznik na AUTO - jak czujnik zmierzchu wykryje noc to z automatu zaświecą się światła mijania, jest to o tyle fajnie, że jak gasisz silnik to światła też gasną bez zabawy przełącznikiem i analogicznie po zapaleniu silnika. Ale to działa po zmierzchu.
A jesli chcesz mieć tak całą dobę to zabawa z OP-com lub moduł komfortu od LWPM.
Witam, mam problem z demontażem szkła reflektora w zafirze B. Muszę wyszczyścić odbłyśniki ze wzgledu na zaniedbanie poprzedniego właściciela. Proszę o instrukcje jak zdemontować szkło reflektora.
Jest to zwykła lampa. Próbowałem podgrzewać opalarką jednak klej nie stawał się plastyczny i nie mogłem podważyć klosza. Jeżeli chodzi o metodę tzw "piekarnikową" to niestety lampa nie mieści się do piekarnika i nie moge jej wypróbować.
Problemem jest zanieczyszczenie wewnątrz lampy oraz zardzewiałe mocowanie grzybka lampy. Dlatego chcę ją rozkleić i wyczyścić.
PS. Mam do was jeszcze jedno pytanie czy mocowanie grzybka da się wymienić ? (widziałem że jest przykręcone torxem)