Podgrzewane fotele
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- Pszczyna
- Zafiromaniak
- Imię: Dariusz
- Auto: Zafira B 1,9
- Model: ZB
Jestem na etapie dokładania podgrzewanych siedzeń a dokładnie poszukiwania mat grzewczych, i tu wyhamowałem ponieważ jest paręnaście rodzai.
Proszę o numery mat jakie bym mógł poszukiwać ZB 2005r 1,9DT siedzenia welurowe.
Lub z innej beczki ponieważ maty z Vecta C/Astra H podobno też pasują to gdybym zakupił fotele czy poduszki boczne są kompatybilne z naszą Zafirą B
Proszę o numery mat jakie bym mógł poszukiwać ZB 2005r 1,9DT siedzenia welurowe.
Lub z innej beczki ponieważ maty z Vecta C/Astra H podobno też pasują to gdybym zakupił fotele czy poduszki boczne są kompatybilne z naszą Zafirą B
- rafant4011
- Zafiromaniak
Poczytaj, http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=23979 tu są nr mat od Twojej wersji...
Z vectry nie będą raczej pasować całe fotele...
Z vectry nie będą raczej pasować całe fotele...
- Pszczyna
- Zafiromaniak
Rzekomo ma pasować z VC lecz w VC wiązka/wtyczki są inne, że nie pasują p&p
Pinów jest 5 - napięcie, masa x2, sygnał przełącznika i sygnał wysoki/niski ogrzewanego fotela.
Jedynie adaptacja aby CAN to ugryzł
Pinów jest 5 - napięcie, masa x2, sygnał przełącznika i sygnał wysoki/niski ogrzewanego fotela.
Jedynie adaptacja aby CAN to ugryzł
Mój garaż ----- viewtopic.php?f=87&t=32387&p=477253#p477253
- Pszczyna
- Zafiromaniak
No więc tak -dla potomnych siedzenia i poduszki pasują z Astry H jak ulał , REC o oznaczeniu jaki mam HL jaka najbardziej obsługuje grzane fotele
Mój garaż ----- viewtopic.php?f=87&t=32387&p=477253#p477253
- rafant4011
- Zafiromaniak
-
- Przeglądacz
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
ok. w końcu się udało kupiłem zwykłe podgrzewane fotele, zdeinstalowałem maty, zainstalowałem u siebie, poskładałem fotele, użyłem OP-coma i już mam w dupkę ciepło. Pozdrawiam
-
- Imię: Pawel
- Auto: Zafira B 1.7CDTI
- Model: Zb
- Oznaczenie silnika: A17DTR
Witam wszystkich! Na wstępie dodam że szukałem na forum ale podobnego przypadku i rozwiązania nie znalazłem. Opiszę swój problem
Nie działa mi podgrzewanie fotela kierowcy. Przycisk włączam diody się świeca (nie gasna jak u kogoś na forum co miał podobny problem) i nie grzeje. Bezpieczniki sprawdzone. Przewody sprawdzone czy nie ma przetarc. Ten mały moduł czarny też otwieralem nic nie urwane. Na szarej kostce pod fotelem napięcia brak. W fotelu pasażera napięcie jest fotel grzeje ale tylko 5V (przy trzech diodach zapalonych) gdy zmienię moc i zostawie dwie diody zapalone napięcie spada do 0V. Włączam trzy diody napięcie wzrasta do 5V. Fotel kierowcy nie grzeje wogole. Ktoś coś mógłby jeszcze podpowiedzieć co sprawdzić?
Nie działa mi podgrzewanie fotela kierowcy. Przycisk włączam diody się świeca (nie gasna jak u kogoś na forum co miał podobny problem) i nie grzeje. Bezpieczniki sprawdzone. Przewody sprawdzone czy nie ma przetarc. Ten mały moduł czarny też otwieralem nic nie urwane. Na szarej kostce pod fotelem napięcia brak. W fotelu pasażera napięcie jest fotel grzeje ale tylko 5V (przy trzech diodach zapalonych) gdy zmienię moc i zostawie dwie diody zapalone napięcie spada do 0V. Włączam trzy diody napięcie wzrasta do 5V. Fotel kierowcy nie grzeje wogole. Ktoś coś mógłby jeszcze podpowiedzieć co sprawdzić?
- rafant4011
- Zafiromaniak
Sprawdź czy mata kierowcy zamyka obwód(czy nie jest przerwana grzałka)
- rafant4011
- Zafiromaniak
Nie, wepnij się w kable, "przedzwoń" je...
-
- Imię: Pawel
- Auto: Zafira B 1.7CDTI
- Model: Zb
- Oznaczenie silnika: A17DTR
Witam nie miałem czasu wcześniej się tym zająć. Dziś sprawdziłem matę przerwy w obwodzie nie ma. Czyli maty są okey. Nie wiem gdzie może znikać napięcie. Z tylu przy bezpieczniku jest 8,5V. A pod fotelem 0.