[B]Zderzak przedni
-
- Mieszkaniec
- Imię: adam
- Auto: zafira b
- Model: za
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Właśnie o cenę tutaj się rozchodzi, bo kupić i za 100 się uda ale bida taka, ze wstyd jechac z takim ulepem do lakiernika. Do tego polift, a wiadomo za nowsze kasy więcej trzeba wyłożyć-ludzie zdurnieli.
- Mariusz
- Zafiromaniak
- Imię: Mariusz
- Auto: ZB OPC Line
- Model: ZB
A czy ten zderzak nie jest pęknięty pod lampą? Tak to wygląda na foto. Materiał z którego jest zrobiony zderzak niestety nie spawa się. Najlepiej jak na spokojnie poszukasz używki w dobrym stanie za dobre pieniądze.
Jeśli nie trafisz na identyczny kolor i w idealnym stanie i w dobrej cenie to warto go naprawić. Ja bawiłem sie ze zderzakiem od grande Punto, był w strasznym stanie . W ruch poszła opalarka, wkretaki płaskie i co tam miałem po ręką i wgniecenie wyszło bez problemu. Rozprucie skleiłem taka jak umiałem i po polakierowaniu śladu nie było.. Jak masz chęci to pobaw się, myślę ,że warto bo kalierować i tak będziesz musiał a ze sklejeniem nie powinno być problemu . Dobra lutownica i kawalki takiego samego plastiku, daja radę do tego wtopić musisz siatke dla wzmocnienia i później szlifierką ładnie resztki zeszlifować i można kalierować .
- Ostap
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
A to niby dlaczego? Co on z tytanu?mariusz131 pisze:A czy ten zderzak nie jest pęknięty pod lampą? Tak to wygląda na foto. Materiał z którego jest zrobiony zderzak niestety nie spawa się. Najlepiej jak na spokojnie poszukasz używki w dobrym stanie za dobre pieniądze.
Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
-
- Mieszkaniec
Byłem u lakiernika 400zl mnie skosi i zrobi od reki. I 400 paczki za głupotę zapłacę. Znaleźć pod kolor pliftowy ze spryskami, niestety drożej wychodzi a i sprzedający przez tel. mówi, że jemu się podoba a ja możne zechcę polakierować i nie ponosi odpowiedzialności, wysyłka z powrotem na mój koszt. Stwierdziłem, że szkoda czasu i pieniędzy. Gdy pokazałem lakiernikowi na necie zderzak za 100zł taki do roboty to powiedział, że za taki to min. 500zł, więc naprawiam oryginalny i tyle. Chociaż ta ceną trochę chyba przesadził.
No cena lakierowania dość wysoka. W moich stronach starczyłoby Ci 300zł.
-
- Mieszkaniec
Ostap
Zabrał auto, demontaż zderzaka, prostowanie, wypychanie, spawanie, prostowanie, wykręcenie starych mocowań halogenu, montaż nowego halogenu i wydanie gotowego auta, tylko płacę i wyjazd. Nic mnie nie interesuje.
Zabrał auto, demontaż zderzaka, prostowanie, wypychanie, spawanie, prostowanie, wykręcenie starych mocowań halogenu, montaż nowego halogenu i wydanie gotowego auta, tylko płacę i wyjazd. Nic mnie nie interesuje.
No to te 4 stówki to wcale nie za dużo. Ja myślałem ,że za samo malowanie.
-
- Mieszkaniec
Powiem ta, wybrałem lakiernika który w branży od 25 lat, a mogłem taniej poza miastem za 300zl to ogarnąć. Namawiali mnie skapi koledzy z pracy, abym nie przepłacał, jednak w rodzinie mam mechaniora i nalegał na sprawdzonego fachowca. Tak zrobiłem. Czy warto przepłacać za speca? Sam nie wiem. Widziałem roboty tych garażowców i muszę przyznać, że całkiem nieźle wyglądały błotniki czy progi. Dobrze ze zrobione i teraz trzeba uważać.
- Mawerix
- Zafiromaniak
- Imię: Szczepan
- Auto: ZB 1.9
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: CDTI
Moim zdaniem cena OK a co do tych garażowców, raz się uda a raz nie.... inna sprawa to stan lakieru za jakiś czas... znajomemu pomalował po taniości wszystko pięknie ładnie błyszczy się odcień ideał a za 6 miesięcy zmył klar na myjni