[B]regulacja lędźwiowa fotela
Witam,
Czy ktoś wie ile może kosztować regulacja lędźwiowa pasażera do ZA i gdzie ją można kupić poza ASO?
pozdr
Jacek
Temat dotyczy ZB a nie ZA - Bodek
Czy ktoś wie ile może kosztować regulacja lędźwiowa pasażera do ZA i gdzie ją można kupić poza ASO?
pozdr
Jacek
Temat dotyczy ZB a nie ZA - Bodek
Ostatnio zmieniony 18 mar 2014, 16:48 przez SZOPER@2014, łącznie zmieniany 1 raz.
- tOmki
- Zafiromaniak
- Imię: Tomasz
- Auto: Zafira
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: B14NET
Też mam problem - pancerz linki, się "wyeksploatował".
Gdzie można dostać linkę, lub linkę z pokrętłem ?
Już chyba znalazłem:
http://www.sklep.szpot.pl/p/pl/14853/po ... 67351.html
Gdzie można dostać linkę, lub linkę z pokrętłem ?
Już chyba znalazłem:
http://www.sklep.szpot.pl/p/pl/14853/po ... 67351.html
witam,
ja znalazłem lepszy sposób.kupiłem cały fotel z anglika za 90 zł z regulacją lędźwiową.przerzuciłem/zamontowałem wszystko do mojego fotela i gra muzyka. kupiłem oryginalne nity razem z kapturkami w serwisie (kapturki, które były na pierwszy montaż nie pasują do nitów serwisowych kupowanych jako część zamienna- info w EPC) żeby zamocować w pełni profesjonalnie (niektórzy mają nierówno pod sufitem) plecki fotela.teraz moje plecki mają super wygodne podparcie.ot i co, podniosłem wartość mojej zafiry o 5 stówek
ja znalazłem lepszy sposób.kupiłem cały fotel z anglika za 90 zł z regulacją lędźwiową.przerzuciłem/zamontowałem wszystko do mojego fotela i gra muzyka. kupiłem oryginalne nity razem z kapturkami w serwisie (kapturki, które były na pierwszy montaż nie pasują do nitów serwisowych kupowanych jako część zamienna- info w EPC) żeby zamocować w pełni profesjonalnie (niektórzy mają nierówno pod sufitem) plecki fotela.teraz moje plecki mają super wygodne podparcie.ot i co, podniosłem wartość mojej zafiry o 5 stówek
-
- Debiutant
- Imię: łukasz
- Auto: opel zafira b 1.9 cdti 120KM
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: z19dth
Witam, w moim fotelu kierowcy pękła linka regulacji odcinka lędźwiowego. Zerwała się na dole i nie wiem, czy po prostu odpadła z niej metalowy boleć, czy pękła w połowie. Ciężko jest mi ocenić, o co miałaby ta linka być zaczepiona (mogę się tylko domyślać, że jest tu miejsce na zdjęciu na zaczepienie linki)
Czy poratujecie mnie, jak to ma być i ewentualnie, gdzie taką linkę kupić? Szukałem, ale nic nie znalazłem, albo słabo szukam.
W oparciu fotela pękł także jeden z poziomych drutów, a dokładnie pierwszy od góry, który ma białe plastikowe zaczepy po lewej i prawej stronie. Idzie gdzieś to kupić, czy tylko używane fotele i rozbebeszać?
Czy poratujecie mnie, jak to ma być i ewentualnie, gdzie taką linkę kupić? Szukałem, ale nic nie znalazłem, albo słabo szukam.
W oparciu fotela pękł także jeden z poziomych drutów, a dokładnie pierwszy od góry, który ma białe plastikowe zaczepy po lewej i prawej stronie. Idzie gdzieś to kupić, czy tylko używane fotele i rozbebeszać?
Ostatnio zmieniony 30 paź 2017, 18:38 przez Leniuch, łącznie zmieniany 1 raz.
[you], zobacz moją Zafirę
-
- Mieszkaniec
- Imię: adam
- Auto: zafira b
- Model: za
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Wiem, że odgrzewam kotleta, ale w nowo zakupionej ZB zauważyłem niedziałającą regulację. Natrafiłem na ten wątek. Pytanie jak ściąga się tapicerkę i od czego zacząć dobieranie się do tego plastiku. Nie mogę znaleźć nigdzie fotek.
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Na czwartej fotce widać jak są odpięte plecki
viewtopic.php?p=401900#p401900
Są to takie plastikowe ceowniki które się razem spina na wcisk, zacznij od spodu oparcia a potem prawa i lewa strona
viewtopic.php?p=401900#p401900
Są to takie plastikowe ceowniki które się razem spina na wcisk, zacznij od spodu oparcia a potem prawa i lewa strona
-
- Przeglądacz
- Imię: Grzegorz
- Auto: Opel Zafira b 1.8
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18
Witam. Kupiłem ostatnio podłokietnik z regulacją podparcia i jeśli chodzi o podłokietnik to montaż prosty 15 minut ale podparcie to w żaden sposób nie wiem jak założyć górna część podparcia to zakładam na te żółte druty co są po bokach a dolna część do czego jest mocowana? Dodam że mam poprzeczne druty od góry do samego dołu nic mi nie pasuje