Witam. Panowie , czy istnieje możliwość jakiegoś ręcznego ,ustawienia lamp ksenonowych .
W serwisie niby ustawiają na przyrząd i jest niby dobrze a potem widzę , że jest jednak krzywo .
Czy to jest kwestia mocowania w ogóle całej lampy zespolonej w karoserii ??
T.
[B]Wstępne ustawienie ksenonów
[B]Wstępne ustawienie ksenonów
Ostatnio zmieniony 16 gru 2011, 17:57 przez tomkey, łącznie zmieniany 1 raz.
Mocowanie to po pierwsze należy sprawdzić.tomkey pisze:Czy to jest kwestia mocowania w ogóle całej lampy zespolonej w karoserii ??
Jeśli płacisz za usługę to do poprawki.... osobiście nie miałem nigdy ksenonów ale po regulacji świateł na stacji diagnostycznej nigdy nie miałem problemów z ich świeceniem.tomkey pisze:W serwisie niby ustawiają na przyrząd i jest niby dobrze a potem widzę , że jest jednak krzywo .
Opieram się na lampach z laguny tam była taka możliwość. Także myślę że tu też powinna być....tomkey pisze:czy istnieje możliwość jakiegoś ręcznego ,ustawienia lamp ksenonowych
Owszem , same się ustawiają w zależności od obciążenia samochodu , ale nie ustawią się asymetrycznie tak jak powinny . Dzisiaj wyczaiłem mocowanie reflektorów i będę kombinował czy to kwestia złego mocowania .Lorry pisze:Co do zasady one mają się same ustawiać,
Jutro jade na przeglad i rusze temat.