[B]Wstępne ustawienie ksenonów

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
tomkey

[B]Wstępne ustawienie ksenonów

#1 Post autor: tomkey »

Witam. Panowie , czy istnieje możliwość jakiegoś ręcznego ,ustawienia lamp ksenonowych .
W serwisie niby ustawiają na przyrząd i jest niby dobrze a potem widzę , że jest jednak krzywo .
Czy to jest kwestia mocowania w ogóle całej lampy zespolonej w karoserii ??
T.
Ostatnio zmieniony 16 gru 2011, 17:57 przez tomkey, łącznie zmieniany 1 raz.

tico0

#2 Post autor: tico0 »

tomkey pisze:Czy to jest kwestia mocowania w ogóle całej lampy zespolonej w karoserii ??
Mocowanie to po pierwsze należy sprawdzić.
tomkey pisze:W serwisie niby ustawiają na przyrząd i jest niby dobrze a potem widzę , że jest jednak krzywo .
Jeśli płacisz za usługę to do poprawki.... osobiście nie miałem nigdy ksenonów ale po regulacji świateł na stacji diagnostycznej nigdy nie miałem problemów z ich świeceniem.
tomkey pisze:czy istnieje możliwość jakiegoś ręcznego ,ustawienia lamp ksenonowych
Opieram się na lampach z laguny tam była taka możliwość. Także myślę że tu też powinna być....

Lorry
Zafiromaniak
Imię: Grisza
Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
Model: ZBZAAF
Oznaczenie silnika: Z22yh20LET

#3 Post autor: Lorry »

Co do zasady one mają się same ustawiać, ale raz na jakis czas można je ustawić manualnie, ale jak dokładnie to nie mam pojecia... W Etzoldzie nic nie znalazłem...

Jak robiło to ASO lub serwis to zdecydowanie na poprawkę z uwzględnieniem mocowania

tomkey

#4 Post autor: tomkey »

Lorry pisze:Co do zasady one mają się same ustawiać,
Owszem , same się ustawiają w zależności od obciążenia samochodu , ale nie ustawią się asymetrycznie tak jak powinny . Dzisiaj wyczaiłem mocowanie reflektorów i będę kombinował czy to kwestia złego mocowania .
Jutro jade na przeglad i rusze temat.

Mihó

#5 Post autor: Mihó »

Można bez problemu ustawiać, zarówno w pionie, jak i w poziomie. Potrzebny imbus

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”