[B]FLEX ORGANIZER - system mocowań w bagażniku

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
rafant4011
Zafiromaniak
Imię: Rafał
Auto: Zafira B
Model: Cosmo
Oznaczenie silnika: Z19DT

#121 Post autor: rafant4011 »

1.Jeśli pochodzi z ZB to będzie pasować
2 trzeba mieć takie klipsy żeby zamontować ją na szynach, ale do montażu w "progu" klapy nie są potrzebne. http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?p=339802#339802
3. Tak, jest to bardzo fajna sprawa do wieszania siat z zakupami :piwo:
4 ja nie mam, bo sam niedawno kupiłem ale jak chcesz zobaczyć jak to w rzeczywistości wygląda to zapraszam ;) na włochy.
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?p=345908#345908
Ostatnio zmieniony 11 mar 2017, 15:50 przez rafant4011, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Tomasz_ZafiraB
Debiutant
Imię: Tomasz
Auto: Opel Zafira B 1.8 Enjoy
Model: ZB
Oznaczenie silnika: z18xer
#122 Post autor: Tomasz_ZafiraB »

rafant4011,

wielkie dzięki :)
Obrazek

Była:
Ford Fiesta MK3 1,3 benz
Opel Vectra B 1,8 benz

Jest:
Opel Zafira B 1,8 benz
Renault Kangoo I 1,6 benz/gaz

Awatar użytkownika
Grzesiek__R
Imię: Grzesiek
Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI Enjoy
Oznaczenie silnika: Z19DTL
#123 Post autor: Grzesiek__R »

Mam pytanko: Czy oryginalne siatki GM mają nabijaną jakąś cechę z numerem czy coś?
The Only Easy Day Was Yesterday - maksyma SEALs

Jacek2308
Przeglądacz
Imię: Jacek
Auto: Zafira B
Oznaczenie silnika: a18xer
#124 Post autor: Jacek2308 »

Witam, mam ZB w wersji dla Francji i w nich nie były montowane uchwyty do montażu siatki oddzielającej przestrzeń bagażnika tylko można zamontować taką metalową co już nawet kiedyś kupując auto dla znajomego u Andrzej2503 sobie bym kupił ale... ta metalowa mnie nie ujmuje. A trochę przy załadowanym bagażniku pod dach i choć staram się tak ładować by nic nie mogło przesunąć się na głowy pasażerów to i tak dla bezpieczeństwa myślę o takiej siatce.
I tak jak podałem niżej na zdj. chodzi mi czy ktoś z osób montował takie mocowania ? bo jak pisałem, u mnie ich niema tylko jest wklęsła na ich miejsce podsufitka. Myślałem by gdzieś takie zakupić tylko czy ktoś wie jak rozwierci się podsufitkę to tam jest gwint w karoserii ? bo próbowałem zajrzeć bo wł. mam panoramę ale podsufitka jest sztywna i nic nie widać. Ktoś coś ....jakieś doświadczenia ?
Czy po prostu odpuścić temat bo już parę lat się noszę z tym zamiarem.... i może przełamać się i kupić metalową choc trzymać jej w piwnicy mi się nie chce przez większość roku.

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”