Odprysk na szybie

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
andreff84
Przeglądacz
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19dt
#16 Post autor: andreff84 »

rafant4011, że o co chodzi?? :shock:

szura217, odprysk mi nie przeszkadza w widoczności i od wewnątrz go wogóle nie widać a i z zewnątrz jest problem go znależć. Mnie bardziej chodzi o to żeby nie zaczęło się bardziej rozchodzić po szybie. Bo teraz ciepło zimno i szyba dostaje w d...

Awatar użytkownika
czarekcw
Zafiromaniak
Imię: Cezary
Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI Cosmo Panorama
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#17 Post autor: czarekcw »

O to chodzi, że przy kolejnym wykupieniu OC dobierz jeszcze ubezpieczenie szyb (z tym żeby towarzystwo ubezpieczeniowe współpracowało z firmą, która wymienia na markowe szyby np Pilkington. W życiu nie bierz Nord Glass bo to chłam) i za jakiś czas należy "mieć szkodę".

Ubezpieczenie szyb kosztuje 100zł, wkład własny w szybę czołową wyjdzie też 100zł. Do mojego auta kosztuje na rynku 1000zł (atermiczna, pod wszelkie czujniki) więc 800zł byłbym do przodu :lol: .

Awatar użytkownika
szura217
Zafiromaniak
Imię: Adrian
Auto: Zafira
Model: A
Oznaczenie silnika: Z18XE
#18 Post autor: szura217 »

To zależy czy pękła szyba, czy to tylko odprysk, jeżeli jest pęknięcie to pójdzie dalej, nie ma siły.
Obrazek

Awatar użytkownika
Mariusz
Zafiromaniak
Imię: Mariusz
Auto: ZB OPC Line
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z18XER
#19 Post autor: Mariusz »

Kolega Cezary wyjaśnił Ci temat bardzo jasno, więc wiadomo co zrobić. Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”