[B]Rdza a gwarancja na lakier w zafirze b
-
- Bywalec
- Imię: wojtek
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
witam wszystkich, kiedyś kiedyś poruszony był temat pojawiającej się rdzy w Zafirach B, chciałem powrócić do rego tematu ponieważ w ostatni weekend dobrałem się do zacieków rdzawych pojawiających się pod chromowaną listwą tylnej klapy. zdjąłem osłonę i co Moim oczom ukazało się przerażenie otóż wszystkie zaczepy listwy ozdobnej były tak zardzewiałe że powiem szczerze po dobroci nie dały się odkręcić, a co najgorsze to to że zaczeło atakowac jak wirus wewnętrzną stronę klapy (DRAMAT) pod tym względem dla OPLA Warto poświęcic trochę czasu i sprawdzić sobie czy czasami aby wam nie siedziało zło na tyle
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2011, 17:42 przez otko, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Bywalec
- Imię: wojtek
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
odkręcamy 3 śrubki koło zamka i 2 we wnęce na trójkąt, a następnie odpinamy osłonę lekkim szarpnięciem, poczym odsłaniają sie wnętrzności i w jednej lini 6 nakrętek podkładkowych fi 8 (+ 2 sa po bokach klapy pod plastikowymi osłonkami stożkowymi), razem 8szt, zalecam bardzo delikatne odkręcanie ( ja dwie zerwałem) bo to liche jest
koniecznie - choć ja chyba nie będę na razie sprawdzał bo za młoda jeszcze na rdzętEREk pisze:Przy okazji na pewno jakaś fotorelacja
nienawidzę czegoś takiego jak lekkie szarpnięcie bo ja zawsze coś urwęotko pisze:następnie odpinamy osłonę lekkim szarpnięciem
(kto widział jak rzucam tarczą wie o czym mówię )
panowie odświeżę tema moja zośka ma niecałe 4 lata i zacieki pod listwą były znaczne jak na auto za prawie 100tys zł to koszmar zwykłe śruby były tak skorodowane po 4 latach jak by cały czas leżały w wodzie masakra więc jak ktoś zauważy jaki kolwiek wyciek rdzy z pod listwy niech poświęci jedno popołudnie i będzie spokój naprawdę warto a teraz Zosia od tyłu wygląda jak rasowa babka
Witam
Mam pytanie ile jest gwarancji na lakier w zafirze b ??
mam możliwość zakupu takiej zafirki z 2007 roku i ma wrzodzika na lakierze na środku klapy a samochód 100 procent nie malowany??
czy spotkał się ktoś z takim problemem??
Czy można to zgłaszać na reklamacje??
Mam pytanie ile jest gwarancji na lakier w zafirze b ??
mam możliwość zakupu takiej zafirki z 2007 roku i ma wrzodzika na lakierze na środku klapy a samochód 100 procent nie malowany??
czy spotkał się ktoś z takim problemem??
Czy można to zgłaszać na reklamacje??