[B] długosc i szerokosc bagażnika

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
mati

[B] długosc i szerokosc bagażnika

#1 Post autor: mati »

Panowie interesują mnie takie wymiary jak długość i szerokość bagażnika w ZB ,tak jak na foto

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Anony Mous

#2 Post autor: Anony Mous »

Jarek 67 kiedyś zmierzył

Ja tez lubie wiedziec jakie przedmioty moge przewiesc i dlatego kiedys sobie zmierzylem i zapisalem wymiary MAX bagaznika . Moje pomiary to 150x100x90 ( cm ).Dł x szer. x wys .

Anony Mous

#3 Post autor: Anony Mous »

parker pisze:Jarek 67 kiedyś zmierzył

Ja tez lubie wiedziec jakie przedmioty moge przewiesc i dlatego kiedys sobie zmierzylem i zapisalem wymiary MAX bagaznika . Moje pomiary to 150x100x90 ( cm ).Dł x szer. x wys .
ale to bylo do ZA
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... ght=#90936

Anony Mous

#4 Post autor: Anony Mous »

Jak dobrze zmierzyłem to tak to wygląda

Obrazek

Anony Mous

#5 Post autor: Anony Mous »

PrzemekM pisze:
parker pisze:Jarek 67 kiedyś zmierzył

ale to bylo do ZA
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... ght=#90936
Uupsss :oops: nie zauważyłem - przepraszam :piwo:

mati

#6 Post autor: mati »

roboo1, :mrgreen: wielkie dzieki

Anony Mous

#7 Post autor: Anony Mous »

Teraz tak pomyślałem ze mogłem jeszcze zmierzyć wysokość sprawdzę i uaktualnię

Anony Mous

#8 Post autor: Anony Mous »

roboo1 pisze:Teraz tak pomyślałem ze mogłem jeszcze zmierzyć wysokość sprawdzę i uaktualnię
wysokosc do rolety to bedzie tak na oko 52 cm

Skasowany użytkownik 6521

#9 Post autor: Skasowany użytkownik 6521 »

mati

#10 Post autor: mati »

krzysiul, przyda sie, każdy producent powinien podawać wymiary a nie idiotyczne pojemności w litrach które ni jak sie maja do praktycznej wielkości bagażnika

Anony Mous

#11 Post autor: Anony Mous »

mati pisze:każdy producent powinien podawać wymiary a nie idiotyczne pojemności w litrach które ni jak sie maja do praktycznej wielkości bagażnika
o, nawet nie wiedzialem ze jest to w instrukcji do zafiry, strona 230:

Długość podłogi przestrzeni bagażowej [mm] 1088
Szerokość przestrzeni bagażowej [mm] 1071
Wysokość otworu załadunkowego przestrzeni bagażowej [mm] 895

ice777

#12 Post autor: ice777 »

Mnie z kolei interesuje dlugosc bagaznika ale przy zlozonych fotelach drugiego rzedu w opcji zlozonych jako scianka i ze zlozonych samych oparciach. Chodzi o miejsce na rower w calosci, w moim obecnym combo mam 160cm i wchodzi i teraz planuje zakup zafiry i to jest jeden z czynnikow decydujacych. Z gory dziekuje za info, bo w instrukcji ani nigdzie w internecie nie znalazlem

Awatar użytkownika
PiotrWie
Mieszkaniec
Imię: Piotr
Auto: Opel Zafira
Model: Family
Oznaczenie silnika: A18XEL

#13 Post autor: PiotrWie »

Nie pamiętam dokładnie wymiaru ale się mieści ( po zdjęciu przedniego koła ) przy złożonych jako ścianka wchodzi na styk trekingowy 28, przy złożonych samych oparciach z zapasem - dotyczy to ZB Jeśli myślisz o Tourerze - dane takie są na stronie Opla, na końcu cennika.
Ostatnio zmieniony 06 gru 2015, 19:55 przez PiotrWie, łącznie zmieniany 2 razy.
PiotrWie

ice777

#14 Post autor: ice777 »

Dziekuje za odpowiedz, nie ukrywam ze chcialbym zmiescic rower mtb 26 bez sciagania kola tak jak teraz mieszcze w combo przy zlozonej kanapie. Wchodzi na styk na lezaco ze skrecona kierownica o 90 stopni. Tak, chodzi o zafire b.

Awatar użytkownika
Sebu$
-#Administrator
Imię: Sebastian
Auto: Yaponiec
Model: Inne
Oznaczenie silnika: Pb1.5

#15 Post autor: Sebu$ »

w ZA mieszczą się na pewno trzy "górale" bez przednich kół - a z tego co wiem to ZA jest najmniejsza ... ;)
Nie jestem gruby i nie mam nadwagi. Wyniki są poprawne ! Ale kurde wyszło mi, że mam znaczny niedobór wzrostu :evil:
Obrazek
i już wiem, że nie jestem stary - jestem po prostu RETRO ....
:lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”