Tylna kanapa porusza się.

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
Kunik

Tylna kanapa porusza się.

#1 Post autor: Kunik »

Witajcie.
Przy przyspieszaniu i hamowaniu część dolna na której się siedzi a nie opiera, porusza się delikatnie. Czy to normalne, czy coś źle zmontowałem ? Dodam tylko, że Zafirę mam od wczoraj.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
miodzik
Zafiromaniak
Imię: Marcin
Auto: Zafira
Model: A
Oznaczenie silnika: Y20DTH

#2 Post autor: miodzik »

no poruszać się absolutnie nie powinno. sprawdź czy dobrze i prawidłowo jest kanapa osadzona na prowadnicach. być może była wymieniana na inną.

a masz odkodowany przez Bodka Vin? mógłbyś sprawdzić dokładnie jaki powinieneś mieć kolor wyposażenia wnętrza.
moja Zafira
Obrazek
Bogu na chwałę, ludziom na pożytek

Kunik

#3 Post autor: Kunik »

VIN został sprawdzony. Zastanawia mnie jedynie konstrukcja tylnej kanapy. Pod spodem jest taka długa rurka która wchodzi w takie wgłębienie (sory, ale nie wiem jak to nazwać :D). Czy tam nie powinno być jakiejś blokady ?

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#4 Post autor: Bodek »

Tak wygląda fotel u mnie - nic się nie rusza - normalnie jest niewzruszalny jak skała :lol:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

Awatar użytkownika
miodzik
Zafiromaniak
Imię: Marcin
Model: A
Oznaczenie silnika: Y20DTH

#5 Post autor: miodzik »

sprawdziłem z ciekawości i u siebie. sztywno jak jasny gwint. ja bym u Ciebie sprawdził środkową prowadnicę. czy tam przypadkiem nie ma jakiś luzów.
moja Zafira
Obrazek
Bogu na chwałę, ludziom na pożytek

Awatar użytkownika
Daniel243
Debiutant
Imię: Daniel
Model: B
Oznaczenie silnika: Z18XER
#6 Post autor: Daniel243 »

U mnie porusza się delikatnie jakby na szynie fotel kierowcy gdzieś 3-4 mm, szczególnie zauważalne przy mocniejszym hamowaniu. Myślałem że może jakaś śruba sie poluzowała ale to nie to, co z tym zrobić ? :roll:

Kunik

#7 Post autor: Kunik »

no właśnie kolego u mnie to samo z fotelami z tylu. Muszę to dokładnie sprawdzić. Dzięki koledzy za fachowe podejście do sprawy :piwo:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”