Skrzypi fotel kierowcy

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
sajmer

Skrzypi fotel kierowcy

#1 Post autor: sajmer »

Witam
U mnie w 3 miesięcznym samochodzie od jakiegoś czasu skrzypi fotel kierowcy (wersja z regulacją lędźwi itd). skrzypi jak się na nim ruszam i oczywiście jak się go rusza ręką.
Myślicie , że można to na gwarancji zgłaszać ??
Ostatnio zmieniony 05 wrz 2013, 15:33 przez sajmer, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#2 Post autor: Bodek »

Nawet bym się nie zastanawiał - auto nowe - jest na gwarancji.

U mnie to może coś skrzypieć, ale moje ma 6 lat ;)
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

sajmer

#3 Post autor: sajmer »

Bylem coś zrobili i nie skrzypi już , pewnie coś posmarowali i za jakiś czas się odezwie hehe - ale spoko mam 2 lata na reklamowanie :)

sajmer

#4 Post autor: sajmer »

Niestety zaczął skrzypieć po raz drugi - znowu wizyta podobno wyjęli , posmarowali - dobrze było od wtorku dzisiaj znowu skrzypi gorzej niż skrzypiał , zgłosiłem zobaczymy co odpowiedzą , moim zdaniem powinni wymienić na nowy.

Awatar użytkownika
miodzik
Zafiromaniak
Imię: Marcin
Auto: Zafira
Model: A
Oznaczenie silnika: Y20DTH

#5 Post autor: miodzik »

No Paweł. Oby Ci wymienili. Chociaż z doświadczenia wiem, że przebrnąć przez procedury reklamacyjne łatwo nie będzie. A to się okaże, że nie mają tapicerki takiego fotela, albo w ogóle takiego fotela. Oby Ci przeszła procedura reklamacyjna i niech zamawiają nowy zwyczajnie w fabryce. Postaw się trochę. W końcu to nie jest auto za 100 zł...
moja Zafira
Obrazek
Bogu na chwałę, ludziom na pożytek

sajmer

#6 Post autor: sajmer »

EHH mówię Wam od początku z tym samochodem się coś dzieje - a to fotel , CIM wymieniony już 2 raz na nowy , stacyjka na nową , odpukać , że silnikowo jest OK i nic się nie dzieje. Ja rozumiem jakbym używkę sobie kupił , ale po to wziąłem nowy , żeby mieć spokój a tu ciągle się coś dzieje.

Awatar użytkownika
miodzik
Zafiromaniak
Imię: Marcin
Auto: Zafira
Model: A
Oznaczenie silnika: Y20DTH

#7 Post autor: miodzik »

sajmer pisze:EHH mówię Wam od początku z tym samochodem się coś dzieje - a to fotel , CIM wymieniony już 2 raz na nowy , stacyjka na nową , odpukać , że silnikowo jest OK i nic się nie dzieje. Ja rozumiem jakbym używkę sobie kupił , ale po to wziąłem nowy , żeby mieć spokój a tu ciągle się coś dzieje.
Zaczynają się choroby wieku dziecięcego w wersji C? Aż dziwne, że znowu przy nowszej wersji coś nie do końca zostało dopracowane. Dobrze, że masz gwarancję na takie duperele. I najważniejsze, że silnik zdrowy.. Powodzenia!
moja Zafira
Obrazek
Bogu na chwałę, ludziom na pożytek

smaru

#8 Post autor: smaru »

ale kolega ma Zafi B...

sajmer

#9 Post autor: sajmer »

Po mailu do serwisu - odpowiedź :
"Fotel musimy ponownie obejrzeć i skutecznie wyciszyć, składa się z kilku materiałów połączonych ze sobą, regulacji i wzajemna ich praca na nierównościach potrafi wydać jakiś dźwięk. Obawiamy się jednak, że wymiana na nowy nie wiele tutaj da, gdyż będzie zbudowany identycznie, a materiały w obecnym nie są pościerane, pęknięte itd."
Chyba poczekam aż się bardziej rozwali.

Bartez
Bywalec
Model:

#10 Post autor: Bartez »

Typowa "spychologia", nie odpuszczaj i walcz o swoje przecież fotel który masz może być fabrycznie wadliwy i jego "dzwięki" niekoniecznie zależą od stopnia zużycia elementów a jak Ci nie wymieną na nowy to się nie przekonają.

sajmer

#11 Post autor: sajmer »

I niestety kontaktowałem się z Gm oni z serwisem i tam stwierdzili , że żadne elementy stelaża nie są uszkodzone i nie ma podstaw do wymiany na nowy :)
Mam pytanie inne - czy wam też na dołach trzeszczy deska rozdzielcza jak się jedzie po nierównościach ??

Awatar użytkownika
rafi7404
Mieszkaniec
Imię: Rafał
Auto: Opel Zafira B 1.8
Oznaczenie silnika: Z18XER
#12 Post autor: rafi7404 »

Coś z tymi fotelami kierowcy jest na rzeczy. Mam sprowadzoną Zośkę i w dokumentach jest wykazane, że był wymieniony fotel kierowcy po roku użytkowani! A plastiki... :? zdarza się, że zatrzeszczą.

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Oznaczenie silnika: Z19DT

#13 Post autor: Bodek »

rafi7404 pisze:Coś z tymi fotelami kierowcy jest na rzeczy. Mam sprowadzoną Zośkę i w dokumentach jest wykazane, że był wymieniony fotel kierowcy po roku użytkowani! A plastiki... :? zdarza się, że zatrzeszczą.
Odpukać, mój nie trzeszczy, ale ja mam "ekoświnię" na fotelu i zaczyna pękać - co mnie strasznie wnerwia :> (auto z przełomu 2007/2008) - dla opla :czerwona:
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

Awatar użytkownika
swirusek20
Przeglądacz
Model:

#14 Post autor: swirusek20 »

tak właśnie u mnie tak samo pęka wieprzowina hehe

Awatar użytkownika
Kajmanek
Przeglądacz
Imię: Piotr
Auto: Zafira 1.6
Oznaczenie silnika: CNG
#15 Post autor: Kajmanek »

sajmer, jeśli zaglądasz na forum to proszę podrzuć jak się skończyła historia ze skrzypiącym fotelem kierowcy ,zrobiłeś coś z tym ? jeśli tak to co? pytam bo ja zacząłem mieć taki sam "problem" i mnie to trochę drzaźni i chciałbym coś z tym zrobić ,ja niestety jestem już daleko po gwarancji więc muszę sobie jakoś poradzić sam
Pozdr.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”