Skrzypi fotel kierowcy
Skrzypi fotel kierowcy
Witam
U mnie w 3 miesięcznym samochodzie od jakiegoś czasu skrzypi fotel kierowcy (wersja z regulacją lędźwi itd). skrzypi jak się na nim ruszam i oczywiście jak się go rusza ręką.
Myślicie , że można to na gwarancji zgłaszać ??
U mnie w 3 miesięcznym samochodzie od jakiegoś czasu skrzypi fotel kierowcy (wersja z regulacją lędźwi itd). skrzypi jak się na nim ruszam i oczywiście jak się go rusza ręką.
Myślicie , że można to na gwarancji zgłaszać ??
Ostatnio zmieniony 05 wrz 2013, 15:33 przez sajmer, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Nawet bym się nie zastanawiał - auto nowe - jest na gwarancji.
U mnie to może coś skrzypieć, ale moje ma 6 lat
U mnie to może coś skrzypieć, ale moje ma 6 lat
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
No Paweł. Oby Ci wymienili. Chociaż z doświadczenia wiem, że przebrnąć przez procedury reklamacyjne łatwo nie będzie. A to się okaże, że nie mają tapicerki takiego fotela, albo w ogóle takiego fotela. Oby Ci przeszła procedura reklamacyjna i niech zamawiają nowy zwyczajnie w fabryce. Postaw się trochę. W końcu to nie jest auto za 100 zł...
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Zaczynają się choroby wieku dziecięcego w wersji C? Aż dziwne, że znowu przy nowszej wersji coś nie do końca zostało dopracowane. Dobrze, że masz gwarancję na takie duperele. I najważniejsze, że silnik zdrowy.. Powodzenia!sajmer pisze:EHH mówię Wam od początku z tym samochodem się coś dzieje - a to fotel , CIM wymieniony już 2 raz na nowy , stacyjka na nową , odpukać , że silnikowo jest OK i nic się nie dzieje. Ja rozumiem jakbym używkę sobie kupił , ale po to wziąłem nowy , żeby mieć spokój a tu ciągle się coś dzieje.
Po mailu do serwisu - odpowiedź :
"Fotel musimy ponownie obejrzeć i skutecznie wyciszyć, składa się z kilku materiałów połączonych ze sobą, regulacji i wzajemna ich praca na nierównościach potrafi wydać jakiś dźwięk. Obawiamy się jednak, że wymiana na nowy nie wiele tutaj da, gdyż będzie zbudowany identycznie, a materiały w obecnym nie są pościerane, pęknięte itd."
Chyba poczekam aż się bardziej rozwali.
"Fotel musimy ponownie obejrzeć i skutecznie wyciszyć, składa się z kilku materiałów połączonych ze sobą, regulacji i wzajemna ich praca na nierównościach potrafi wydać jakiś dźwięk. Obawiamy się jednak, że wymiana na nowy nie wiele tutaj da, gdyż będzie zbudowany identycznie, a materiały w obecnym nie są pościerane, pęknięte itd."
Chyba poczekam aż się bardziej rozwali.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Odpukać, mój nie trzeszczy, ale ja mam "ekoświnię" na fotelu i zaczyna pękać - co mnie strasznie wnerwia :> (auto z przełomu 2007/2008) - dla oplarafi7404 pisze:Coś z tymi fotelami kierowcy jest na rzeczy. Mam sprowadzoną Zośkę i w dokumentach jest wykazane, że był wymieniony fotel kierowcy po roku użytkowani! A plastiki... zdarza się, że zatrzeszczą.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- swirusek20
- Przeglądacz
- Model:
- Kajmanek
- Przeglądacz
- Imię: Piotr
- Auto: Zafira 1.6
- Oznaczenie silnika: CNG
sajmer, jeśli zaglądasz na forum to proszę podrzuć jak się skończyła historia ze skrzypiącym fotelem kierowcy ,zrobiłeś coś z tym ? jeśli tak to co? pytam bo ja zacząłem mieć taki sam "problem" i mnie to trochę drzaźni i chciałbym coś z tym zrobić ,ja niestety jestem już daleko po gwarancji więc muszę sobie jakoś poradzić sam
Pozdr.
Pozdr.