Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Siostra sobie kupiła taka wybajerzoną zafirę B w wersji opc z bajerami spoilerami popekanymi a ja chce jej te spoilery i zderzak pospawac. Tyle tylko ze w tej wersji zderzak ten jest podobno wykonany z czegos dziwnego i nie sposób go naprawić. Podobno...
Zderzaki IRMSCHERA, ZENDERA i inne, te niespawalne wykonane są z poliuretanu. Niestety jak napisałem tego nie da się pospawać. Można próbować naprawy z użyciem kleju do szyb lub masy poliuretanowej do uszczelniania blacharki.
dokładnie jak kolega F-19 mówi zderzaki w ZB OPC są z poliuretanu nie da się ich spawać - trzeba kleić
Też mam trochę uszkodzony zderzak i spoiler dolny i zamierzam właśnie to naprawić. Znalazłem gościa w Warszawie, który klei zderzaki właśnie z tego materiału i być może podejmie się naprawy mojego zderzaka. Jutro do niego jadę i będę wiedział coś więcej.
w poszukiwaniu godnego następcy ZB OPC
edit: następca znaleziony... zobaczymy czy okaże się godny
Witam, odświeżę trochę temat. Chciałem pokleić trochę przedni zderzak i nie wiem jakim klejem. Jaki klej będzie dobry? Tego kleju Devcon jest chyba z 5 rodzajów i nie wiem jaki będzie dobry. A może jakiś inny i nie drogi?
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
Kiedy zabijemy ostatnie zwierzę, złowimy ostatnią rybę, zetniemy ostatnie drzewo, zatrujemy ostatnią rzekę - zrozumiemy, że pieniędzy nie da się jeść.... howk !!!
Kolego 5kt , nie kupuj żadnego kleju. Kup dobrą lutownicę i siatkę z drobnym oczkiem i sam sobie z tym poradzisz. ja tak robie od kilku juz lat z każdym peknietym plastykiem i jest ok . Pokleiłem już zderzak w VW golf V , błotnik w Scenic . Troszke cierpliwości i dasz radę no i zaoszczędzisz pieniążki . Ta sietkę to sie wtapia po obu stronach klejonego elementu tak aby nie pekał pod naciskiem . Poszpachlujesz i malujesz i śladu nie ma