Wpadł plastik w kratkę nawiewu szyby

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
shadow
Mieszkaniec
Imię: Adam
Auto: Zafira 1.8 Cosmo
Model: B
Oznaczenie silnika: Z18XER
Wpadł plastik w kratkę nawiewu szyby

#1 Post autor: shadow »

Montowałem dodatkowy przycisk i przez przypadek wpadła mi plastikowa wtyczka w prawą kratkę nawiewu na szybę.
Wtyczka miała wymiary 8x8x35mm

Gdzie jej szukać?
Nie chodzi o to, że jest potrzebna tylko żeby nie hałasowała albo żeby nie dostała się np do wentylatora.

-----------------------------

Widać ją przez szybę
Obrazek

Próbowałem zagiętym drutem tam się dostać, ale rękę mam za krótką bo muszę stać na zewnątrz i patrzeć przez szybę.
Ostatnio zmieniony 21 lis 2016, 16:46 przez shadow, łącznie zmieniany 2 razy.

Mariusz 79
Mieszkaniec
Model:

#2 Post autor: Mariusz 79 »

[/quote] Próbowałem zagiętym drutem tam się dostać, ale rękę mam za krótką bo muszę stać na zewnątrz i patrzeć przez szybę.[/quote]

A jak byś nakierował lusterko tak aby przez odbicie widzieć tą kratkę to mógłbyś siedzieć w środku samochodu może wtedy byś ją wyciągnął.
Ostatnio zmieniony 21 lis 2016, 19:40 przez Mariusz 79, łącznie zmieniany 1 raz.

Skasowany użytkownik 6483

#3 Post autor: Skasowany użytkownik 6483 »

Próbowałeś włączyć nadmuch na szybę i wentylator na maxa? Może Ci ciąg powietrza wypchnie ten plastyk?

Awatar użytkownika
tomzam
Mieszkaniec
Imię: Tomek
Auto: Opel
Model: ZafiraA
Oznaczenie silnika: DTH
#4 Post autor: tomzam »

zapomnij o niej
do wentylatora nie wpadnie bo jest daleko, opadnie najwyżej na nagrzewnicy i tam spędzi resztę życia. Krzywdy nie powinno zrobić chyba że zablokuje klapkę od nawiewu na szybę, co jest raczej mało prawdopodobne bo jak już się tam dostanie to wpadnie od razu głębiej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”