Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Rwiesz tapicerkę od dołu aby wyskoczyły kołki, a po opuszczeniu szyby, od strony zewnętrznej podważasz górną krawędź tapicerki uważając aby podważać plastikowe wzmocnienie, a nie samą wypraskę.
Połamać tapicerkę będzie trudno. Jedyne miejsce, na które trzeba uważać to górna krawędź, przy szybie. Tam znajduje się plastikowe wzmocnienie przyklejone do wypraski, które przy nieostrożnym demontażu może się oderwać.
Ostatnio zmieniony 04 cze 2017, 17:24 przez Flora, łącznie zmieniany 1 raz.
Te tapicerki to kaszana jesli chodzi o mocowanie i trwałość. Ja po zdjęciu musiałem wklejać te plastikowe podstawki do kołków jak również górną krawędź , tą która przylega do szyby ,bo na całej długośći sie rozkleiła i odstawała. Na szczęście jest żywica i utwardzacz i 20 minut wolnego czasu. Nastaw sie kolego na drobne poprawki tapicerki
U mnie przy zdejmowaniu tapicerki wlasnie coś tam się odkleiło przy szybie. Ale ja mam jeszcze jeden problem. Może ktoś podpowie w jaki sposób zdjąć korbkę do podnoszenia szyby, śruby odkręciłem, wkręty plastikowe puściły, zostało mi odkręcić korbkę i utknąłem
Nie wiem jak jest w ZB ale wszystkie korbki sa mocowane na taką spinke sprężynującą. Musisz sie zaopatrzyć w drucik w kształcie haczyka i próbować to chwycić i wysunąć. Ten element sprężynujący jest w kształcie litery omega...