[B]kratka nawiewu w kokpicie
[B]kratka nawiewu w kokpicie
Szukałem - nie znalazłem więc pytam szanownych Kolegów:
Pękła mi nakładka na kratkę nawiewu powietrza ze strony pasażera - winnych nie ma:)
Pytanie moje brzmi czy ktoś miał podobny problem, czy gdzieś można kupić samą oryginalną nakładkę - w serwisie krzyczą ok. 130 zł za cały nawiew, a samych nakładek nie sprzedają chociaż są mocowane tylko na zaczepach. Na Allegro znalazłem coś takiego czy może ktoś /oprócz producenta/ pochwalić to rozwiązanie?
http://moto.allegro.pl/nakladki-do-opel ... 91789.html
Pozdrawiam
Pękła mi nakładka na kratkę nawiewu powietrza ze strony pasażera - winnych nie ma:)
Pytanie moje brzmi czy ktoś miał podobny problem, czy gdzieś można kupić samą oryginalną nakładkę - w serwisie krzyczą ok. 130 zł za cały nawiew, a samych nakładek nie sprzedają chociaż są mocowane tylko na zaczepach. Na Allegro znalazłem coś takiego czy może ktoś /oprócz producenta/ pochwalić to rozwiązanie?
http://moto.allegro.pl/nakladki-do-opel ... 91789.html
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 16 gru 2011, 17:57 przez Rysiek13, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli chodzi o winnych...akurat w moim przypadku jest tak jak Lorry pisze ... natomiast co do samych nakładek...to posiadam dokładnie takowe jak w linku ,który podałeś i bardzo polecam kolegę alanos...jako sprzedającego...póki co z nakładek jestem zadowolona...trzymają się dobrze i faktycznie tak jak w opisie "ożywiają" moją Zośkę... z tego co kojarzę ,to jeszcze kolega kwazaar ma identyczne... ...więc możesz zapytać również jego o opinię. Myślę ,że za tę cenę...warto zakupić...Rysiek13 pisze:Pękła mi nakładka na kratkę nawiewu powietrza ze strony pasażera - winnych nie ma:)
Pozdrawiam...
Co do montażu...to myślę nie jest on bardzo skomplikowany...skoro nawet ja sobie poradziłam ...nakładka jest podklejona taśmą samoprzylepną dwustronną...po prostu należy odkleić zabezpieczenie i umiejscowić nakładkę na kratce...chwilę przytrzymujesz...dociskając w celu uchwycenia podłoża...i gotowe... ...Generalnie w pierwszym momencie...przynajmniej ja tak miałam...może się wydawać ,iż ten patent nie jest zbyt dobrym rozwiązaniem...aczkolwiek jeżdżę już jakiś czas i nakładki się trzymają ...inna sprawa jakich rozmiarów uszkodzenie masz i gdzie jest umiejscowione... gdyż jeśli np.środek kratki... to niestety te nakładki nie zlikwidują problemu... u mnie było na obwodzie kratki...i to udało się przysłonić...natomiast mam też minimalne pęknięcie właśnie na środku i to niestety... zostało ...choć uważam nakładka skutecznie odwraca uwagę od tej pozostałości...Rysiek13 pisze:gosia jeżeli możesz napisz coś o montażu, czy tylko się przykleja i jak, czy też łączy się jakoś z kratką