[B]kratka nawiewu w kokpicie

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
Rysiek13

[B]kratka nawiewu w kokpicie

#1 Post autor: Rysiek13 »

Szukałem - nie znalazłem więc pytam szanownych Kolegów:
Pękła mi nakładka na kratkę nawiewu powietrza ze strony pasażera - winnych nie ma:)
Pytanie moje brzmi czy ktoś miał podobny problem, czy gdzieś można kupić samą oryginalną nakładkę - w serwisie krzyczą ok. 130 zł za cały nawiew, a samych nakładek nie sprzedają chociaż są mocowane tylko na zaczepach. Na Allegro znalazłem coś takiego czy może ktoś /oprócz producenta/ pochwalić to rozwiązanie?

http://moto.allegro.pl/nakladki-do-opel ... 91789.html

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 16 gru 2011, 17:57 przez Rysiek13, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#2 Post autor: MieHor »

Ten sprzedawca o ile pamięć mnie zawodzi jest naszym członkiem forum, swego czasu poszukiwał kogoś z ZB z okolic Gdyni w celu zwymiarowania niektórych elementów przed ewentualną produkcją

Lorry
Zafiromaniak
Imię: Grisza
Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
Model: ZBZAAF
Oznaczenie silnika: Z22yh20LET

#3 Post autor: Lorry »

Koleżanka gosia zakupiła takowe właśnie z tego samego powodu ;) Powołaj się na forum a bedzie zniżka tam jakaś...

Tak Alan u nas się logował właśnie w celu zwymiarowania ;)

Awatar użytkownika
ADAMO_16
Bywalec
Model:

#4 Post autor: ADAMO_16 »

Kolego ja mam ten sam problem, jako jedyny kierowca winnych wskazać nie mogę. Czasami na allegro są używki, ale troche "zużyte" i rozważam ASO. Co jest powodem pękania nie ustaliłem :(
UNIDEN 520XL + SIRIO AS-100 oraz AFRICA TWIN RD07
Obrazek

Anony Mous

#5 Post autor: Anony Mous »

ADAMO_16 pisze:Kolego ja mam ten sam problem, (
poważnie te kratki pękają tak od siebie?

Lorry
Zafiromaniak
Imię: Grisza
Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
Model: ZBZAAF
Oznaczenie silnika: Z22yh20LET

#6 Post autor: Lorry »

Gosii pękła od zapaszku montowanego, ja mam zdrową mimo 5 lat na karku ;)

gosia

#7 Post autor: gosia »

Rysiek13 pisze:Pękła mi nakładka na kratkę nawiewu powietrza ze strony pasażera - winnych nie ma:)
Jeśli chodzi o winnych...akurat w moim przypadku jest tak jak Lorry pisze ... ;) natomiast co do samych nakładek...to posiadam dokładnie takowe jak w linku ,który podałeś i bardzo polecam kolegę alanos...jako sprzedającego...póki co z nakładek jestem zadowolona...trzymają się dobrze i faktycznie tak jak w opisie "ożywiają" moją Zośkę... ;) z tego co kojarzę ,to jeszcze kolega kwazaar ma identyczne... ;)...więc możesz zapytać również jego o opinię. Myślę ,że za tę cenę...warto zakupić... ;)

Pozdrawiam...

Rysiek13

#8 Post autor: Rysiek13 »

gosia jeżeli możesz napisz coś o montażu, czy tylko się przykleja i jak, czy też łączy się jakoś z kratką - dziękuję,
POZDRAWIAM

gosia

#9 Post autor: gosia »

Rysiek13 pisze:gosia jeżeli możesz napisz coś o montażu, czy tylko się przykleja i jak, czy też łączy się jakoś z kratką
Co do montażu...to myślę nie jest on bardzo skomplikowany...skoro nawet ja sobie poradziłam ;) ...nakładka jest podklejona taśmą samoprzylepną dwustronną...po prostu należy odkleić zabezpieczenie i umiejscowić nakładkę na kratce...chwilę przytrzymujesz...dociskając w celu uchwycenia podłoża...i gotowe... ;) ...Generalnie w pierwszym momencie...przynajmniej ja tak miałam...może się wydawać ,iż ten patent nie jest zbyt dobrym rozwiązaniem...aczkolwiek jeżdżę już jakiś czas i nakładki się trzymają ...inna sprawa jakich rozmiarów uszkodzenie masz i gdzie jest umiejscowione... :?: gdyż jeśli np.środek kratki... to niestety te nakładki nie zlikwidują problemu... u mnie było na obwodzie kratki...i to udało się przysłonić...natomiast mam też minimalne pęknięcie właśnie na środku i to niestety... zostało :( ...choć uważam nakładka skutecznie odwraca uwagę od tej pozostałości... ;)

Rysiek13

#10 Post autor: Rysiek13 »

Serdeczne dzięki gosia, zrozumiałem o co chodzi - myslałem, że ta stalowa zastepuje plastikową nakładkę, a teraz wiem, że przykleja sie ją do niej. Moja niestety ma jeszcze złamane zaczepy więc trochę to komplikuje sprawę. Jeszcze raz dziekuję. Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”