[B]Zablokowany pas w lewej tylnej kanapie

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
gugi

[B]Zablokowany pas w lewej tylnej kanapie

#1 Post autor: gugi »

Witam,

Od niedawna mam zafirę. Jestem z niej zadowolony ale dziś zaskoczyła mnie i nie mogę sobie poradzić.

Przy złożonej lewej kanapie zablokował się pas bezpieczeństwa i nie mogę rozłożyć oparcia bo pas ogranicza rozłozenie tylko do ok. 45 stopni.
Spotkał się ktoś z takim przypadkiem? Proszę o poradę.

PZDR
Ostatnio zmieniony 16 gru 2011, 17:56 przez gugi, łącznie zmieniany 1 raz.

gugi

#2 Post autor: gugi »

Może wyraziłem się niezbyt precyzyjnie :oops:

Złożyłem lewe oparcie. Przy próbie podniesienia go okazało się, że pas blokuje lewe oparcie i nie pozwala go unieść wyżej niż na 45 stopni. Próbowałem delikatnie wyciągać pas ze zwijadła - niestety bezskutecznie.
Jest to pas, którym przypina się osoba siedząca w środku na tylnej kanapie.

areks2

#3 Post autor: areks2 »

mam to samo w zafirze a.Czy jóż odblokowałeś? Jak tak to proszę o poradę.
Jak będę wiedział to dam odpowiedz.

Awatar użytkownika
BajBus
Zafiromaniak
Model:
Kontakt:

#4 Post autor: BajBus »

po co to samo pytanie w dwóch tematach?
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)

areks2

#5 Post autor: areks2 »

witam wymontowałem cały pas bardzo proste 3 śruby pod siedzeniem dolne mocowanie pasa -odpiąć poszycie fotela wyjąć poszycie ze szczeliny w oparciu z tyłu pod uszczelką i mamy dostęp do zwijarki 4 śruby i cały pas mamy na wierzchu -teraz możemy dobrać się do zwijarki i spróbować odblokować mi się nie udało bo mam połamane zapadki w zwijarce
może ma ktoś na zbyciu pas środkowy tylnej kanapy do Zośki???? :(

jajo83

#6 Post autor: jajo83 »

Witam

Wszystkie pasy, nie tylko na srodkowe siedzisko ( ale tylko tu zmienia on swoja pozycje ) dzialaja przy odpowiednim koncie ( i jest in z gory ustalony i nie ma duzej odchylki ). Aby wyciagnac pas lub go zwinac musicie srodkowe oparcie odchylic maksymalnie do tylu ( to jest standartowa pozycja pracy i tylko w takiej pas sie rozwinie )

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”