Witam,
Od niedawna mam zafirę. Jestem z niej zadowolony ale dziś zaskoczyła mnie i nie mogę sobie poradzić.
Przy złożonej lewej kanapie zablokował się pas bezpieczeństwa i nie mogę rozłożyć oparcia bo pas ogranicza rozłozenie tylko do ok. 45 stopni.
Spotkał się ktoś z takim przypadkiem? Proszę o poradę.
PZDR
[B]Zablokowany pas w lewej tylnej kanapie
[B]Zablokowany pas w lewej tylnej kanapie
Ostatnio zmieniony 16 gru 2011, 17:56 przez gugi, łącznie zmieniany 1 raz.
Może wyraziłem się niezbyt precyzyjnie
Złożyłem lewe oparcie. Przy próbie podniesienia go okazało się, że pas blokuje lewe oparcie i nie pozwala go unieść wyżej niż na 45 stopni. Próbowałem delikatnie wyciągać pas ze zwijadła - niestety bezskutecznie.
Jest to pas, którym przypina się osoba siedząca w środku na tylnej kanapie.
Złożyłem lewe oparcie. Przy próbie podniesienia go okazało się, że pas blokuje lewe oparcie i nie pozwala go unieść wyżej niż na 45 stopni. Próbowałem delikatnie wyciągać pas ze zwijadła - niestety bezskutecznie.
Jest to pas, którym przypina się osoba siedząca w środku na tylnej kanapie.
witam wymontowałem cały pas bardzo proste 3 śruby pod siedzeniem dolne mocowanie pasa -odpiąć poszycie fotela wyjąć poszycie ze szczeliny w oparciu z tyłu pod uszczelką i mamy dostęp do zwijarki 4 śruby i cały pas mamy na wierzchu -teraz możemy dobrać się do zwijarki i spróbować odblokować mi się nie udało bo mam połamane zapadki w zwijarce
może ma ktoś na zbyciu pas środkowy tylnej kanapy do Zośki????
może ma ktoś na zbyciu pas środkowy tylnej kanapy do Zośki????
Witam
Wszystkie pasy, nie tylko na srodkowe siedzisko ( ale tylko tu zmienia on swoja pozycje ) dzialaja przy odpowiednim koncie ( i jest in z gory ustalony i nie ma duzej odchylki ). Aby wyciagnac pas lub go zwinac musicie srodkowe oparcie odchylic maksymalnie do tylu ( to jest standartowa pozycja pracy i tylko w takiej pas sie rozwinie )
Wszystkie pasy, nie tylko na srodkowe siedzisko ( ale tylko tu zmienia on swoja pozycje ) dzialaja przy odpowiednim koncie ( i jest in z gory ustalony i nie ma duzej odchylki ). Aby wyciagnac pas lub go zwinac musicie srodkowe oparcie odchylic maksymalnie do tylu ( to jest standartowa pozycja pracy i tylko w takiej pas sie rozwinie )