Witam wszystkich i najlepszego w 2011.
chciałbym zdemontować kratkę (a właściwie to ramkę) od nawiewu od strony pasażera i zobaczyć, co się dzieje, bo odstaje mi trochę ponad deskę.
próbowałem już, ale dół nie chce puścić. trzyma się mocno, za to góra ładnie wychodzi z zaczepów. boje się, żeby nie połamać więc podpowiedzcie, jak to zrobić, żeby niczego nie zniszczyć.
[B]demontaż kratki/ramki od nawiewu pasażera
[B]demontaż kratki/ramki od nawiewu pasażera
Ostatnio zmieniony 15 gru 2011, 10:46 przez rejzer, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Grisza
- Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
- Model: ZBZAAF
- Oznaczenie silnika: Z22yh20LET
Jak idzie o samą rameczkę plastikową to jest to totalny shit....
Jest tylko na wcisk montowana, żadnych innych mocowań typu śruby itp. Jak kupowałem swoją to kierowcy latała luzem i była zaklinowana w środku kawałkami papieru... Przed Świętami odkurzałem ją w środku i przytknąłem na chwilę odkurzacz do zdrowej kratki prawej i kuarwa mać odleciała...
Wg ASO nie idzie dokupić tego tylko całą kratkę....
Pierdoleta ale mnie zdenerwowała
Jest tylko na wcisk montowana, żadnych innych mocowań typu śruby itp. Jak kupowałem swoją to kierowcy latała luzem i była zaklinowana w środku kawałkami papieru... Przed Świętami odkurzałem ją w środku i przytknąłem na chwilę odkurzacz do zdrowej kratki prawej i kuarwa mać odleciała...
Wg ASO nie idzie dokupić tego tylko całą kratkę....
Pierdoleta ale mnie zdenerwowała
widzę, że nie tylko ja mam problem z tym ustrojstwem.
w "sam naprawiam" wyczytałem, że trzeba schowek wyciągnąć, a potem cały nawiew, razem z kratką wypchnąć, bo od spodu na dwóch zaczepach jest przymocowany. myślałem, żeby bez takiego kombinowania samą ramkę zdemontować, ale za nic na dole nie puszcza...chyba jednak innego wyjścia nie mam i wyciąganie schowka mnie czeka. a innym ramka odpada bez użycia siły
a jak mnie ta ramka za mocno wk..... to ją na superglucia albo inną kropelkę przykleję. i nie będzie odstawać
Lorry. na alledrogo znalazłem nawiewy (prawy i lewy) po 60 zł za sztukę: click
w "sam naprawiam" wyczytałem, że trzeba schowek wyciągnąć, a potem cały nawiew, razem z kratką wypchnąć, bo od spodu na dwóch zaczepach jest przymocowany. myślałem, żeby bez takiego kombinowania samą ramkę zdemontować, ale za nic na dole nie puszcza...chyba jednak innego wyjścia nie mam i wyciąganie schowka mnie czeka. a innym ramka odpada bez użycia siły
a jak mnie ta ramka za mocno wk..... to ją na superglucia albo inną kropelkę przykleję. i nie będzie odstawać
Lorry. na alledrogo znalazłem nawiewy (prawy i lewy) po 60 zł za sztukę: click