[B]Bagażnik dachowy - panorama
[B]Bagażnik dachowy - panorama
...odwiedziłem niedawno Norauto i chciałem zakupić mocowania do bagażnika dachowego..i gdy poinformowałem sprzedającego o tym , że moja Zofia ma irokeza, , to otrzymałem informację, że w katalogu jest brak rozwiązań do tego tyu dachu. Zdziwiłem się bardzo tym co usłyszałem, tym bardziej że już widziałem Żośki z bagażnikiem dachowym. Jeśli możecie mi pomóc będę wdzieczny;)
Ostatnio zmieniony 15 gru 2011, 10:51 przez kandi, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli mam pomóc - nie odwiedzaj Norauto, tylko podjedź do sklepu, który zajmuje się sprzedażą bagażników. Zimą, gdy poszukiwałem bagażnika (róznież do irokeza) najtańszy model w Poznaniu był dostępny w okolicach 300 PLN, droższe od 500 do 800 PLN. Ja kupiłem oryginalny GM. Istotna różnica w bagażnikach wynika z rocznika auta - starsze roczniki nie posiadają otworów od środka relingów, młodsze od 2007 takie otwory posiadają.
Ostatnio zmieniony 05 maja 2011, 00:31 przez drmex, łącznie zmieniany 1 raz.
Wcale się nie dziwie że brak do tego modelu belek dachowych, pewnie z powodów bezpieczeństwa skoro masz szklany dachkandi-p pisze:to otrzymałem informację, że w katalogu jest brak rozwiązań do tego tyu dachu.
Widziałeś Kolego w ogóle panoramę? Bo wydaje mi się, że nie. Modele z panoramą maja fabryczne relingi i skoro są fabryczne belki to dlaczego nie można montować?Danzinger pisze:W modelach "akwarium" pewnie tak ;-) żaden producent nie da ci zezwolenia na przewożenie czegoś na szklanym dachu, a to że montujesz sobie belki to już twoja sprawa i robisz to na własną odpowiedzialność
Ja w tamtym roku kupowałem belki na dach do swojej i w tym samym czasie koleś chciał do ZB z panoramą. Zwykłe belki nie podejdą, nie ma na to sposobu, na tym "garbie" wiszą i brakuje po 5cm do relingu. Kolesiowi kazali podjechać następnego dnia, bo mieli mu zamówić jakieś profesjonalne bo podróbek nie produkują takich. Z tego co widziałem to bagażnik wisi jakieś 4 - 5 cm nad tym garbem. A o trwałość dachu nie ma co sie martwić. Przecież te szyby są przystosowane do przetrwania nawet gradobicia a co mówić jak rower spadnie.
Szybę tylną może wybić także rower bujający się na uchwycie montowanym na haku czy klapie, a w panoramie spadający kamień, tak samo jak przednią szybę. Montując osprzęt z hipermarketu trzeba się liczyć z przygodami typu fruwający rower. Irokez to nie tylko szybka, gdyby tak było nie byłoby ***** w testach zderzeniowych. Więc chyba bezpieczny, ale ... "każdy ma swojego mola co go gryzie".
MOżesz podać dokładny symbol tych belek? Chciałbym poszukać w sklepach internetowych i zamówić. Również mam szkalny dach i potrzebuję belek.lordwoj pisze:Ależ koledzy oczywiście że belki do irokeza są Ja mam belki firmy Atera. Jest tylko problem z przewożeniem nart. Mieszczą sie tylko dwie pary nad szybami
Pozdro!
Prosze tu masz belki bazowe na relingi zintegrowane http://www.interpack-sklep.com.pl/relin ... -4_49.html. Przepraszam że tylko link a nie symbol jak prosisz jestem w pracy a zosia stoi w swoim saloniku
- map69
- Debiutant
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Przeglądałem katalog akcesoriów Opla i nie ma tam żadnego rozróżnienia belek dachowych dla aut ze szklanym i blaszanym dachem.
Różne belki są dla aut bez relingów i z relingami, a w przypadku aut z relingami stosuje się jeszcze rozróżnienie rocznikowe o którym pisał kol. drmex w drugim poście.
Czyli zakładasz takie same belki jak do blachy.
Różne belki są dla aut bez relingów i z relingami, a w przypadku aut z relingami stosuje się jeszcze rozróżnienie rocznikowe o którym pisał kol. drmex w drugim poście.
Czyli zakładasz takie same belki jak do blachy.