[B]woda w progu

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
rejzer

[B]woda w progu

#1 Post autor: rejzer »

czy miał ktoś z forumowiczów do czynienia z wodą, która zbiera się w progu/profilu po stronie kierowcy ? po ostatnim myciu słyszałem jakieś chlupanie przy ruszaniu i hamowaniu, ale myślałem, że to termos z wodą. ale ostatnio zaparkowałem jedną stroną na chodniku, auto przechylone i spod jednej z uszczelek/zatyczek od spodu auta zaczęła kapać woda. wyjąłem ją i ze 3-4 litry wody wyleciało. jak to możliwe?? jakiś odpływ mam zatkany?
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez rejzer, łącznie zmieniany 1 raz.

Lorry
Zafiromaniak
Imię: Grisza
Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
Model: ZBZAAF
Oznaczenie silnika: Z22yh20LET

#2 Post autor: Lorry »

Odpływy zatkane albo jakaś nieszczelność w okolicach nadkola...

Ja się z czymś takim nie spotkałem...

mariusz82

#3 Post autor: mariusz82 »

Kolego ja mam taki problem. Tylko w prawym progu, miałem tam z wiadro wody.
Jak się z nią uporałeś? Idzie zima i trochę się martwię ze mi zamarznie w progu i go rozsadzi. Narazie wyjąłem dwie zaślepki z otworów rewizyjnych, ale myślę ze nie można tak zostawić bo się błota napcha...i pokoroduje. Co to robić? Którędy się tam dostaje? Kto poradzi?

rejzer

#4 Post autor: rejzer »

dopiero zobaczyłem Twojego posta...
u mnie samo się naprawiło. Zdemontowałem koło, nadkole i obejrzałem wszystko, co mogłem. zaślepki były na miejscu (szczególnie ta na samym dole: sprawdź u siebie, może spadła, poluzowała się), więc dałem spokój i zapomnialem o tym.
i odpukać, woda już się tam nie zbiera..dlaczego? nie wiem :D

daniołek83

#5 Post autor: daniołek83 »

nie wiem czy tu moge podpiąc swój temat ale ostatnio zauwarzyłem że wlatuje woda do auta w 3cim rzędzie siedzeń tam gdzie są pasy-podejrzewam że może tą rynna co są przykręcone relingi na dachu ponieważ ktoś je próbował malować. Czy jest możliwosć aby to sprawdzić lub czy jest temat jak to rozkrecić ( zarówno rynienki jak i tył auta ) :/ :/ :/

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#6 Post autor: Bodek »

daniołek83 pisze:nie wiem czy tu moge podpiąc swój temat ale ostatnio zauwarzyłem że wlatuje woda do auta w 3cim rzędzie siedzeń tam gdzie są pasy-podejrzewam że może tą rynna co są przykręcone relingi na dachu ponieważ ktoś je próbował malować. Czy jest możliwosć aby to sprawdzić lub czy jest temat jak to rozkrecić ( zarówno rynienki jak i tył auta ) :/ :/ :/
a może coś takiego http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=16582
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”