Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
rozebrałem boczek drzwi bo chciałem wymienic szybę(moja jest porysana).ale niestety szyby nie wymieniłem bo poprostu nie wiedziałem jak do tego sie zabrać.proszę o poradę jak to zrobić żeby nie narobić bałaganu.może jakiś manual z fotkami?
Ostatnio zmieniony 19 lut 2016, 19:59 przez mariano76, łącznie zmieniany 2 razy.
Robiłem to , manuala nie mam bo się spieszyłem ale z tego co pamiętam gdzieś to na forum troszkę opisałem. Jak rozbierzesz tapicerkę drzwi to by wyjąć szybę musisz odwiercić jej mechanizm trzyma się na nitach zrywanych i chyba z tego co pamiętam to trzeba wyjąć uszczelkę z ramki to dużo pomoże przy wkładaniu no i druga para rąk jest też wtedy pomocna... .
Czy ktoś z Was wymieniał szyby w zafirze B? Juz tłumacze co mi chodzi po głowie. Zawsze chciałem mieć pakiet chrom te listwy chromowane przy szybach. Moje pytanie jak je się wymienia. W drzwiach to pewnie tylko tą uszczelkę z listwą chromowaną. Ale jak to się ma z szybami karoseryjnymi?
Tylne szyby sa raczej wklejane więc będziesz mieć problem z ich wyjęciem no chyba ,że je wytniesz ale wtedy musiałbyś założyć pakiet chrom wraz z szybkami bo to chyba stanowi całość
Też właśnie oglądałem ten zastaw. Tylko pytanie ile będzie kosztowała wymiana. Bo sam nie dam rady, a chciałbym żeby to było dobrze zrobione bo partactwa nie zniese
Wymiana listew na drzwiach nie kosztuje nic, bo są na zatrzaskach, co do szyb karoseryjnych musiałbyś podjechać do firmy zajmującej się wymianą szyb i zapytać ile będą chcieli za wklejenie tego kompletu, ale nie powinien to być jakiś kosmiczny koszt.