witam wszystkich,
proszę o pomoc jeśli ktoś wie co to za króciec zaznaczony kolorem na zdjęciu - i do czego to służy będę wdzięczny.
Kiedyś miałem samochód u jakichś mechaników i nie wiem czy to tak ma być czy czegoś nie założyli??
co to za króciec na zdjęciu
Moderator: Sebu$
- bykmark
- Mieszkaniec
- Imię: Marek
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Jest to króciec obwodu niskiego ciśnienia układu klimatyzacji. Brak na tym króćcu "kapturka" nakrętki wykokonanego z tworzywa.tommy-ky pisze:witam wszystkich,
proszę o pomoc jeśli ktoś wie co to za króciec zaznaczony kolorem na zdjęciu - i do czego to służy będę wdzięczny.
Kiedyś miałem samochód u jakichś mechaników i nie wiem czy to tak ma być czy czegoś nie założyli??
dziękuję za odpowiedź,
no to sie problem z niedziałającą klimatyzacją chyba rozwiązał ;/
najlepsze jest to że ten kapturek to chyba to coś co jest na tym zdjęciu poniżej...ale kto to odkręcał i po co??
ktoś wie gdzie takie coś można kupić?? jakiśtam autoland? czy tak jak niektóre pi***ołki- sam serwis??
no to sie problem z niedziałającą klimatyzacją chyba rozwiązał ;/
najlepsze jest to że ten kapturek to chyba to coś co jest na tym zdjęciu poniżej...ale kto to odkręcał i po co??
ktoś wie gdzie takie coś można kupić?? jakiśtam autoland? czy tak jak niektóre pi***ołki- sam serwis??
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
niedziałająca klimatyzacja nie będzie nie sprawna od braku kapturka. To jest zwykła plastikowa nakrętka zabezpieczająca tę rurkę wystającą przed zabrudzeniami.tommy-ky pisze:no to sie problem z niedziałającą klimatyzacją chyba rozwiązał ;/
odkręca się go w celu napełnienia układu klimatyzacji czynnikiem chłodzącym.tommy-ky pisze:ale kto to odkręcał i po co??
nawet na znanym portalu aukcyjnym, ale serio to tylko nakrętka.tommy-ky pisze:ktoś wie gdzie takie coś można kupić?? jakiśtam autoland? czy tak jak niektóre pi***ołki- sam serwis??
Zakup tej nakrętki nie spowoduje, że klimatyzacja zacznie Ci działać. Serio.
I bardzo możliwe, że leży sobie ta nakrętka niżej, co widać na zdjęciu.tommy-ky pisze:najlepsze jest to że ten kapturek to chyba to coś co jest na tym zdjęciu poniżej